ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Grizman na Olimpijadi? Da, moguće je

Ove godine na programu su Olimpijske igre u Parizu.

U sklopu Olimpijskih igara igra se i turniru u fudbalu, a Francuzi kao domaćini žele da osvoje zlato. Poslednju medalju su osvojili 1984. godine.

Koliko se ozbiljno pripremaju najbolje govori podatak da će tu reprezentaciju sa klupe voditi Tjeri Anri.

E sad, po propozicijama ovog takmičenja ekipa treba da bude sačinjena od igrača U23  tj igrača koji nisu stariji od 23 godine,ali mogu da imaju i 3 bonus igrača tj tri starija igrača.

Upravo će najveća muka Anrija biti izabrati tu trojicu starijih jer mnogi žele da igraju. Priča se da bi Mbape mogao da bude u timu, a istu želju je izrazio i igrač Atletiko Madrida Antoan Grizman.

Na pitanje novinara o Olimijskim igrama izjavio je sledeće:

To je nešto izuzetno, imati Igre u Parizu. Razgovaraću sa čelnicima u dogledno vreme, da vidim da li će me pustiti. Znam svoje telo, imamo odlične fizioterapeute i nema problema “

Problem pravi zgusnut raspored, naime Evrpsko prvenstvo je na programu od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj i Olimpijske igre od 26. jula do 11. avgusta.

Dodatni problem pravi i činjenica da olimpijski fudbalski turnir nije u  u kalendaru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i klubovi nisu u obavezi da puste svoje igrače u reprezentaciju.

Ipak, želja igrača je nešto drugo i teško da ih iko može sprečiti u tim namerama. Čini se da bi ovo mogao da bude jedan od najjačih olimpijskih turnira jer se najavljuje i igranje Mesija za Argentince.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje