četvrtak, 16. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamiltonu pol pozicija u Portugalu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Portugala. Hamilton je u Portugalu došao do 97. pol pozicije u karijeri, najbržim krugom u vremenu od 1:16.652 minuta. Iza sebe je ostavio timskog kolegu Valterija Botasa i Maksa Ferštapena u Red Bulu. U nedelju Hamilton će imati najbolju moguću priliko da postane rekorder po broju ostvarenih pobeda u istoriji Formule 1.

Po ko zna koji put najveća borba se vodila između Luista Hamiltona i Valterija Botasa. Iako je Botas tokom većeg dela kvalifikacije imao najbolje vreme, Hamilton je uspeo u samom finišu da odveze perfektan krug i pobedi timskog kolegu. Dvojcu iz Mercedesa najbliži je bio Maks Ferštapen, ali daleko od toga da je mogao da im pripreti.

Od ostatka karavana najbolji je bio Šarl Lekler koji je imao četvrto vreme. On će se pridružiti Maksu Ferštapenu u drugom startnom redu, ispred Serhija Peresa (Rejsing Pointa) i Aleksandera Albona (Red Bul). Odmah iza njih se našao dvojac Meklerena Karlos Sainc i Lando Noris, a prvih deset su kompletirali Pjer Gasli (Alfa Tauri) i Danijel Rikardo (Reno).

Trka za Veliku nagradu Portugala je na programu u nedelju od 14:10

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje