četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hezonja dobio otpusnicu iz UNICS-a. Da li će u Real ili Partizan?

Mario Hezonja više nije košarkaš Unicsa iz Kazana. Ruski klub oprostio se od 27-godišnjeg hrvatskog reprezentativca objavom na društvenim mrežama, zahvalio mu se na doprinosu u protekloj sezoni, jedinoj koju je ondje odigrao, i dodao da će karijeru nastaviti u „drugom klubu“.

Španski mediji pišu da je Hezonja sve završio sa kraljevskom ekipom. Još u maju se pisalo da Hezonja pregovara s Realom, a španski medijii sad pišu da je sve dogovoreno i da će postati novi igrač evropskog velikana. Podsetimo, Hezonja je seniorsku karijeru započeo u  Barceloni pre odlaska u NBA. Na društvenim mrežama u Srbiji piše se da je njegova potencijalna destinacija KK Partizan, dok je direktor kluba beogradske ekipe izjavio da će ovih dana objaviti bombu od pojačanja.

Iz Barcelone se kao peti izbor drafta 2015. godine uputio u NBA, gde u pet sezona nije ispunio očekivanja. Igrao je za Orlando Magic, New York Knickse i Portland Trail Blazerse. Dolaskom u Evropu oživeo je karijeru. Prvo je proveo jednu godinu u Panathinaikosu, da bi prošle sezone pod vodstvom Velimira Perasovića u Unicsu bio MVP regionalne VTB lige. U Euroligi je prosečno imao 14.2 poena po utakmici.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje