petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Holanđanin pripretio, ali Đoković na kraju rutinski slavio

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. Đoković je u osmini finala savladao Holanđanina Tima Van Rijthovena rezultatom 3:1, po setovima 6:2 4:6 6:1 6:2.

Iako je izgubio set bila je to rutinska pobeda za Đokovića. Prvi set je rešen veoma brzo i veoma lako. Prepuni Centralni teren je učinio svoje. Van Rijthoven je bio vidno stegnut i to je Đoković iskoristio. Napravio je rano prvi brejk, a do kraja seta još jedan za sigurnih 6:2.

U drugom setu je viđena dosta veća borba. Vaj Rijthoven se opustio, servis je proradio i Đoković nije više lako osvajao poene. Prvi pad u igri Đokovića viđen je u sedmom gemu kada je i pretrpeo brejk. U desetom gemu Đoković je imao četiri brejk lopte da vrati stvari u egal, ali Vaj Rijtjoven je sjajnim servisima izvukao taj gem i izjednačio.

Radost Holanđanina nije dugo trajala. Đoković je u trećem setu podigao nivo igre i to se odmah odrazilo na rezultat. Srpski as je osvojio uvodnih pet gemova, a Van Rijthovenu je samo preostalo da izbegne bruku i osvoji gem, što je i učinio.

Da ne bude komplikacija u četvrtom setu Đoković se pobrinuo na startu seta. Odmah je napravio brejk i nakon toga rutinski priveo meč kraju.

Za plasman u polufinale Đoković će igrati protiv Italijana Janika Sinera.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennisnet.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje