četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Hrvat živi san, Ćorić osvojio Sinsinati

Hrvatski teniser Borna Ćorić pobednik je mastersa u Sinsinatiju. Hrvatski teniser je u velikom finalu savladao favorizovanog Grka Stefanosa Cicipasa. Posle borbe koja je trajala sat i 58 minuta, Ćorić je slavio sa 2:0, po setovima 7:6 (7:0) 6:2.

Još jedna u nizu velikih pobeda za Ćorića tokom ove nedelje, ali ovaj je bez ikakve sumnje najveća. Ćorić je odigrao gotovo bez greške ovo finale i zasluženo slavio.

Očekivano, Ćorić je u meč ušao malo nervozno. Cicipas je to iskoristio i napravio brejk za 2:0. Ipak, kako je vreme odmicalao trema je nestajala i Ćorić je bivao sve bolji. Servis se popravio, samopuzdanje poraslo i to je dovelo do toga da Ćorić vrati brejk sedmom gemu. Prvi set je na kraju rešen u taj brejku koji Ćorić dobija sa maksimalnih 7:0.

Kraj prvog seta i početak drugog bili su prekretnica meča. U prvom gemu drugog seta Cicipas je imao tri vezane brejk lopte koje na njegovu žalost nije iskoristio. Od tog udarca Grk nije uspeo da se oporavio i Ćorić je to umeo da prepozna. Ubrzo nakon toga Ćorić je krenuo u novi napad i sa dva brejka je potpuno iznenadio sve prisutne osvojivši ovaj turnir.

Titula u Sinsinatiju je treća za Ćorića u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje