četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hrvatska ispala iz kvalifikacija za Svetsko, Petrović proziva Rađu

Iako su vodili 78:70 na dva minuta do kraja, Hrvati u Rijeci izgubili od Finske 81:79, ostali bez druge faze kvalifikacija za Mundobasket, pa će put ka Evropskom prvenstvu 2025. godine tražiti preko kvalifikacija.

Hrvatska je propustila i prethodno Svetsko prvenstvo, a sada su doživeli težak udarac,  porazom od Finske, ostali su bez druge faze kvalifikacija za Mundobasket, pa će put ka Evropskom prvenstvu 2025. godine tražiti od pretkvalifikacija!

Tim Damira Mulaomerovića je imao sve u rukama. Slovenija je u drami pobedila Švedsku u gostima i omogućila komšijama da pobedom u Rijeci preteknu selekciju „tri krune”, jer su imali za poen bolju međusobnu koš-razliku.

Činilo se da će Hrvati to iskoristiti, jer su dva minuta prije kraja poveli 78:70, ali su izgubili 81:79 trojkom Laurija Markanena na 4,3 sekunde do poslednje sirene.

Nisu nas Finci pobijedili, dobili smo sami sebe. Prosuli smo na isti način sve po ko zna koji put. Izgubili smo našom glupošću. Uz dobru energiju mladih Prkačina i Gnjidića smo preokrenuli, ali nažalost nismo pobijedili. Lovro nema ništa s ovim porazom. On je odbranom donio preokret. Ja sam glavni krivac. Dobio sam loptu, ali nažalost sam promašio. Nikad nismo niže pali, nikad nismo igrali niži rang kvalifikacija, teško je reći nešto pametno nakon ovoga, ali ovo ne sluti na ništa dobro”, rekao je Bogdanović.

Na Tviteru se oglasio bivši „izbornik” Aleksandar Petrović, koji se ironično obratio predsedniku Stručnog saveta za mušku košarku u HKS-u, Dinu Rađi.

Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsjednik Stručnog savjeta biti vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gdje nas već žrijeb odnese”, napisao je Aca trica.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje