ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kraj za Lajovića u Buenos Airesu

Srpski teniser Dušan Lajović završio je svoje takmičenje na turniru u Buenos Airesu u četvrtfinalu. Na njegovom putu se isprečio domaći teniser Fakundo Dijaž Akošta, koji je slavio sa 2:0, po setovima 6:4 6:3.

Čitava karijera Dušana Lajovića se može opisati ovom duelom. Mečeve u kojima ima bar podjednake šanse za pobedu po pravilu gubi i tako propušta velike šanse. Danas je Akošta bio bolji u bitnim trenucima.

Na otvaranju meča Argentinac pravi brejk i veoma rano vodi sa 3:0. Usledio je mirniji deo igre gde su serveri radili dobar posao, a onda je došao deveti gem kada je Akošta servirao za set. Lajović u tom trenutku pravi brejk i umesto da ga to ponese ka gore, on je u narednom gemu ispustio svoj servis i automatski prvi set.

Svakako da je to dalo krila Akošti koji je inače bio nošen fenomenalnom energijom sa tribina. Potpuno se oslobodio pritiska i do kraja meča je napravio još jedan brejk koji je bio dovoljan za čini se rutinsku pobedu, a moglo je biti potpuno drugačije.

Lajović će tako put Brazila i Rio de Ženeira gde se sledeće nedelje igra turnir iz serije 500, a Akošta će igrati protiv sunarodnika Federika Korije za plasman u polufinale.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje