četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Iga Švjontek – Kori Gof – Najava finala Rolan Garosa

Došli smo i do samog kraja Rolan Garosa. Danas je na programu žensko finale, a snage će odmeriti Iga Švjontek i Kori Gof. Imamo duel tinejdžerki u kojem je favorit Švjontek sa kvotom 1,15, dok je margina za gemove postavljena na 18,5.

Imamo finale i favorita sa kvotom 1,15. Smešno zaista, ali istinito. Čak se i direktorka Rolan Garosa Ameli Morezmo našalila na šta je spao ovaj ženski tenis.

Švjontek je bez ikakve sumnje favorit i to sa pravom. Devojka je vezala 34 pobeda i prosto se poigrava sa protivnicama. Iako je veoma mlada stekla je više nego dovoljno iskustva u ovakvim mečevima. Između ostalo ona je ovaj turnir i osvajala.

Sa druge strane imamo mladu Kori Gof koja se proslavila kao najmlađa učesnica na Vimbldonu. Polako, ali sigurno i ona stasatava sasvim je zasluženo u finalu. Pokazala je neverovatno zrelost na putu ka finalu i ostaje da se vidi kako će snaći u najvećem meču u njenoj karijeri, barem za sada.

Pritiska će sigurno biti sa obe strane. Igu već svi vide kao pobednicu i to sigurno donosi presiju. Poljakinja igra neverovatno u finalima. Na poslednjih osam ima isto toliko pobeda, a kuriozitet je da nije izgubila niti jedan set. Neverovatan je podatak da je u samo dva seta protivnici dala četiri gema. Frapante brojke, ali uvek ima ono ali.

Što se Gof tiče ostaje da se vidi od čega je satkana. Da li će je pritisak pojesti, ili će igrati kao tokom celog turnira? Igrački gledano ona ima sve u svom arsenalu što je potrebno da se parira Igi. Dobar servis, jake udarce i kretnju što je možda i najbitnije.

S obzirom na ove kvote meč je za izbegavanje totalno, a ako neko želi da mu bude zanimljivije može da proba sa over gemovima, jer ovo je ipak finale i za očekivati da će obe dati 120% svojih mogućnosti da bi došle do pobede.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje