petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Intervju nedeljom: Oskar ,,Novac mi nije bio glavni motiv!“

Kao bomba je u decembru odjeknula vest da će brazilac Oskar preći iz londonskog Čelzija u redove kineske ekipe Shangai SIPG i pridružiti se kolegi iz reprezentacije Hulku, o razlozima i motivima za prelazak u Kinu, pročitajte u intervjuu:

Da li se nadate da će Čelzi osvojiti Premijer ligu?

Naravno da se nadam, tim igra odlično i zaslužuje da bude na vrhu tabele. Trener Konte je našao sistem koji funkcioniše perfektno i stvari tretnutno deluju poprilično dobro. Podržavaću moj bivši klub iz Kine sa nadom da mogu da idu sve do titule. Još puno mečeva je ostalo da odigraju i moji bivši saigrali znaju da još nisu osovjili trofej, još uvek ima puno posla koji treba da obave.

Hoće li vam nedostajati nešto u vezi Čelzija ili Premijer lige, da li će te se možda vratiti jednog dana?

Definitivno će mi nedostajati mnogo stvari vezanih za Čelzi, Englesku i Premijer ligu. Dani kada igramo derbi susrete su na vrhu liste, atmosfera u Engleskom fudbalu je nešto što je drugačije od svega ostalog što sam doživeo u karijeri. Svaka utakmica je kao finale. Stadionu su uvek puni i svaka utakmica je važna za konačan plasman na tabeli.Organizacija lige je brilijantna i stvarno sam se zabavljao igrajući tamo nekoliko godina. Engleska je prelepa zemlja za život i nadam se da ću se vratiti tamo jednog dana, ali iskreno ne razmišljam sad o tome. Trenutno sam samo fokusiran na nove izazove u Kini.

 Kakve su vam prve nedelje u ekipi Shangai SIPG?

Nikada nije lako kad se preselite u drugu zemlju, ali za sada je sve odlično za mene. Proveo sam par dana u Šangaju i onda smo otišli na pripreme u Katar. Već treniramo jako svakog dana da bi bili spremini za sezonu. Za sada je dobor, rekao bih. Impresioniran sam mojim prvim danima u klubu, sviđa mi se i Šangaj kao grad.

Putovali ste u Šangaj posled potpisivanja ugovora, kakvo je bilo to iskustvo, kakvi su navijači? 

Bilo je to sjajno iskustvo. Mnogo navijača je bilo na dočeku, poseban dan u mom životu. Moja prva impresija je da je kinseki narod lud za fudbalom. Već sam upućen da da su navijači Šangaja jedini od najboljih ovde, tako da nisam iznenađen sa ovi iznenađenjem koje su mi priredili. Veoma sam srećan što sam postao deo Šangaj SIPG.

Kakve su vaše impresije o Šangaju i kakva je razlika u odnosu na London? 

Moji prvi utisci o Šangaju su veom dobri, srećan sam sa svim novim izazovima koji su predamnom. Bio sam pre dolaska u Šangaj, u Pekingu sa reprezentacijom Brazila, mislim da je Šangaj zaista lepo mesto za život, u njemu ima sve što vam je potrebno, a i to se računa. Na kraju ipak nije sve u fudbalu, mesto gde živite je takođe jako bitno. Tako da ako ako igrate u klubu koji je iz interesantnog grada, to je najbolji scenario. London je fantastičan grad i bio je jedan od razloga što sam bio srećan igrajući za Čelzi. Šangaj me sa druge strane podseća na velike metropole poput Njujorka. Ljudi kažu da je sve u novcu, ali grad u kojem igram je važan deo odluke da li da prihvatim ponudu nekog kluba ili ne.

 

Šta je još  presudno uticalo na vašu odliku da dođete u Kinu?

Finansijski aspekt je bio važan, ali nije sve u novcu, imao sam ponude od kineskih timova i pre ali nisam želeo da dođem tada. Sada sam saslušao ponude i delovalo mi je perfektno. U svakoj rundi pregovora dolazili su sa još atraktivnijom ponudom. Na kraju sve je bilo odlično za mene, Čelzi i Šangaj. Bitno je uticalo i to da se porodica saglasi sa tim, moja supruga i deca, a u Šangaju imamo sve što nam je potrebno. Nisam u poslednje vreme igrao dobro u Čelziju tako da me je ponuda koja je stigla zaista usrećila.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje