subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Iz Zrinjskog u Želju

Danas je realizovan transfer Danijela Stojanovića iz NK Zrinjski u Željezničar iz Sarajeva,a igrač je sa klubova sa Grbavice potpisao jednoipogodišnji ugovor.

Danijel Stojanović je rođen 1984. godine i igra na poziciji levog spoljenjeg igrača.Prošao je omladinske selekcije Cibalije, a seniorsku karijeru je počeo u Hrvatskom Dragovoljcu. Potom dolazi u BiH, u ekipu Posušja za koju je igrao do jula 2008. godine i dolaska u ekipu Zrinjskog.Za koji je odigrao 39 utakmica,postigao 3 gola i imao 6 asistencija. Nakon dve kvalitetne godine igranja u Zrinjskom prelazi u portugalski Nacional gdje će igrati naredne dve godine ali svega 19 utakmica uz 2 asistencije. Zatim dolazi u splitski Hajduk gdje se također zadržao dve godine 22 odigrane utakmice i 2 asistencije, a potom sledi povratak u ekipu Zrinjskog u januaru 2014. godine gdje je Danijel igrao do danas.Ove sezone 10 utakmica,4 gola i 2 asistencije.

Na predstavljanju Stojanović je izjavio:“Pre svega bih rekao da je dogovor postignut u vrlo kratkom vremenu. Sportski direktor, gospodin Čenan, i ljudi u upravi su pokazali jednu veliku ozbiljnost i iskrenost što mi je jako važno gdje god da sam išao. Mislim da Željo može puno u nastavku, ali neću puno obećavati rečima, nego jedva čekam početi sa treninzima i naravno jedva čekam početak sezone“

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje