petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Iznenađenje u Rimu, Šapovalov izbacio Nadala!

Kandaski teniser Denis Šapovalov plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu. Mladi Kanađanin je u osmini finala savladao aktuelnog šampiona Rafaela Nadala rezultatom 2:1, po setovima 1:6 7:5 6:2 i na taj način mu se revanširao za poraz iz prošle sezone na istom mestu.

U najmanju ruku veliko iznenađenje posebno ako se uzme u obzir tok meča. Nadal je u prvom setu apsolutno dominirao i prvi set osvojio sa ubedljvih 6:1.

Drugi set donosi radikalnu promenu, pre svega u igri Šapovalova. Kanađanin je zaigrao mnogo agresivnije i to je dalo rezultat. Uspeo je da izvuče jako težak prvi gem u kojem je spasio tri brejk lopte. Nakon toga je napravio brejk i potvrdio ga sa 3:0. Nadal se vratio sredinom seta na 4:4. Iako je izgledalo da će se pobednik drugog seta rešiti u taj brejku, Nadal je u 12. gemu odigrao možda i najgori gem u sezoni. Španac je odservirao dve duple greške i poslao dve lopte u aut što je dovelo do toga da Šapovalov izjednači.

Treći set Nadal otvara brejkom, ali Šapovalov momentalno uzvraća. Od tog trenutka za sve na terenu se pitao Šapovalov koji je ultra agresivnom igrom došao do još dva brejka i velike pobede.

Za plasman u polufinale Šapovalov će igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje