subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Jo Wilfried Tsonga – Danil Medvedev – NAJAVA MEČA

Drugi četvrtfinalni meč u Roterdamu odigraće fransucki teniser Žo Vilfred Conga i mladi Rus Danil Medvedev. Ovo je ako nas pitate najizjednačeniji duel danas u Roterdamu, i ako budu igrali kao do sad, očekuje nas velika borba. Zaista je teško prognozirati pobednika, a mi smo se odlučili za gemove.

Obojica igraju veoma dobar tenis u poslednje vreme. Conga je u Roterdam došao sa titulom iz Monpeljea, ali to očigledno nije ostavilo mnogo traga na njemu. Ovi dvoranski uslovi mu maksimalno odgovaraju, ne umara se previše i zaista Francuz izgleda sjajno.

Ništa manje bolji nije bio Medvedev koji je takođe u Roterdam došao sa titulom iz Sofije. Medvedev je dosta mlađi pa je i logičnije da on bolje podnosi sve te napore koji donosi konstantni nastupi širom sveta. Mora se istaći zrelost Medvedeva koji igra kao da nije osvojio trofej prethodne nedelje. Nema padova u igri, nema izliva besa i sve je to jedna naznaka da je ovaj mladi igrač napredovao i na psihološkom planu.

Gemovi su ovde bez ikakve sumnje najbolji predlog. Ovde igramo na kartu Conge koji voli kada gemovi idu glatko kao u meču protiv Griekspora. Iako je Griekspor duplo slabiji igrač od Conga, Holanđanin je uspeo sjajnim servisima da se drži u igri. Očigledno je da Conga ne mori mnogo kada njegov servis radi kako treba, a evo neke statistike iz Conginih mečeva u Roterdamu.

Conga – Fabiano :

Osvojeni poeni posle prvog servisa: (29/34) 85%
Osvojeni poena posle drugog servisa: (9/12) 75%
12 odserviranih asova
Pružena jedna brejk lopta koja je uspešno spašena

Conga – Griekspor

Osvojeni poeni posle prvog servisa: (29/34) 85%
Osvojeni poeni posle drugog servisa: (14/22) 65%
5 odserviranih asova
Nije pružio nijednu brejk loptu

Činjenica je da Congini protivnici nisu bili iz samog svetskog vrha, ali kada on ovako servisa ni oni najbolji ne mogu da se snađu bolje od ovih sa kojima je Conga igrao.

Mišljenja smo da će Medvedev sigurno moći da prati ritam Conge. Sposoban je mladi Rus da servira jako dobro u kontinuitetu, a pošto je pun samopouzdanja ne vidimo šta može da ga sputa. Ako je mogao skromni Griekspor da se drži jedan set, sigurno može i Medvedev koji je za klasu jači igrač.

Za prolaz ovog tipa potreban je samo dobar procenat prvog servisa za obojicu. U tom slučaju poeni neće imati više od 5-6 razmena, a poeni će biti maksimalno kratki.

Ova dva igračca su igrala već ove godine i to u Brizbejnu. Slavio je Medvedev sa 7:6 6:2, a mi očekujemo neki sličan rezultat.

Predlog za klađenje: Prvi set više od 10,5 gemova 

Napominjemo da je ovo samo naš predlog koji apsolutno nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje