ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Jokićev nestvarni tripl-dabl: Ovo je za Srbe u Klivlendu, uvek plešu kolo

Nikola Jokić je protiv Cavsa odigrao utakmicu dostojnu da 3. sezonu za redom bude MVP najjače lige na svetu. Denver je vodio do pobede od 115:109 u Klivlendu sa 24 poena (8/13 šutem iz igre), 18 skokova i 13 asistencija.

(15) Toyota Game Recap | Denver Nuggets vs. Cleveland Cavaliers – YouTube

Nijedan drugi igrač nije napravio takav uticaj ove sezone, što se u NBA ligi naziva „monstruoznim tripl-dablom„. Bila je to njegova 22. utakmica u sezoni u kojoj je stigao do tripl-dabl učinka. Denver je pobedio u svakom od tih naleta, a Jokić je na putu da postane prvi u istoriji koji je regularni deo sezone završio sa više od 20 ostvarenih tripl-dablova.

Koliko je Jokić dominantan u smislu najprestižnijem učinka govori činjenica da i sam ima 22 tripl-dabl ove sezone, a trojica sledećih igrača na listi zajedno 21. Jokić je priredio istorijsku žurku pred brojnim Srbima u Ohaju, koji su došli da pozdrave nacionalnog heroja i zbog toga je posebno srećan: „Oduševili su me. Svaki put kad dođem ovde, ljudi plešu naše kolo u našim tradicionalnim kostimima. Mnogo mi je drago kada čujem srpski jezik, vidim naše zastave, naše dresove…“

Nuggets Postgame Media: Nikola Jokić | DEN vs. CLE – YouTube

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje