subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Jubilarna deseta titula za Đokovića u Melburnu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavlja da ispisuje stranice istorije belog sporta. Đoković je osvojio po deseti put Australijan open i time pojačao svoj rekord kada je Australijan open u pitanju. Ovom titulom se izjednačio sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula, jer obojica imaju po 22.

U velikom finalu Đoković je savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa maksimalnih 3-0. Po setovima je to bilo 6:3 7:6 (7:4) 7:6 (7:5).

Kao šlag na tortu za Đokovića stigla je vest da osvajanjem trofeja vraća prvo mesto na ATP listi, jer je osvojio 2000 bodova.

Finale kao finale nije opravdalo svoj epitet, jer se za sve pitao samo jedan čovek, a to je bio Đoković. Od starta meča je nametnuo svoj ritam. Već u prvom seris gemu Đoković je imao dve brejk lopte koje nije iskoristio, ali u sledećem gemu protivnika pravi brejk koji donosi set.
Drugi set dosta jača borba. Cicipas se konsolidovao i zaigrao onako kako je igrao tokom celog turnira. Brejka nije bilo i u skladu sa tim je usledio taj brejk koji Đoković dobija rezultatom 7:4.

Tračak nade da ovo može biti zanimljiv duel video se na startu trećeg seta. Cicipas je napravio brejk, poveo sa 1:0, no na njegovu žalost tu prednost nije uspeo da potvrdi. Usledila je sigurna igra sa obe strene te se i treći set rešavao u taj brejku. Po ko zna koji put kada je teško, kada se lomi Đoković je pokazao zašto je najbolji i taj deo igre je dobio sa 7:5.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje