ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Juta je ponovo velika

Nakon pet godina, ekipa iz Solt Lejk Sitija, Juta Džez (Utah Jazz), mogla bi da izbori plasman u play-off. Trenutno zauzimaju peto mesto na Zapadnoj konferenciji, a odnos pobeda i poraza je 26-16.

Uprkos povredama koje su nosioci igre doživljavali tokom sezone, Juta je uspela da održi svoju igru na visokom nivou. Do sada, sedmorica košarkaša ovog tima morali su da propuste barem 5 utakmica zbog povreda koje su ih mučile. Neki od njih su: Gordon Hejvord („prva violina“ ovog tima), Džordž Hil (plejmejker koji igra jako dobro od kada je došao iz Indijane), Derik Fejvors (ključna figura ranijih sezona), te Rodni Hud (perspektivni bek šuter).
Zanimljiv je podatak koji kazuje da Juta ima skor 9-1 kada Hejvord i Hil nastupaju zajedno na terenu.

Džordž Hil i Gordon Hejvord

Kada su svi nabrojani momci zdravi, izuzetno ih je teško pobediti, pre svega zbog sjajne igre u odbrani. Mnoge timove je Juta uspela da ostavi ispod 100 poena ove sezone. Kao tim, predvode ligu u tzv. defanzivnom rejtingu, a on iznosi 101.4.
Centar ekipe, francuski reprezentativac, Rudi Gober, jedan je od kandidata za najboljeg defanzivnog igrača ove sezone. Trenutno je lider lige u blokadama (2.6 po meču u proseku), i defanzivnim rejtingom (98.1).
Pored jake odbrane, uspeli su da napreduju u ofanzivi. Na primer, njihov ofanzivni rejting u prošloj sezoni iznosio je 102.5, a trenutno iznosi 106.3.

Rudi Gober blokira Endru Viginsa

Jasno je da ova ekipa ne dobija previše pažnje, zbog toga što postoji nekoliko klubova sa „Zapada“ na koje je pažnja usmerena (Golden Stejt, Hjuston, San Antonio, LA Klipers). Ali kada bude došlo vreme za play-off, ukoliko nastave sa ovakvim partijama, sigurno je da mogu biti pretnja upravo nekom od navedenih timova.
Ne preostaje nam ništa drugo nego da ispratimo ostatak sezone, i vidimo kakve će partije nadalje pružati ekipa Juta Džeza.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje