petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kada Borjan brani penale, Zvezda osvaja kup

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan je još jednom pokazao da mu nema premca kada su jedanaesterci u pitanju, te je sa dve odbrane direktno kumovao prolasku našeg kluba u polufinale Kupa Srbije.

 

Još dva koraka dele Zvezdu od toga da osvoji treću duplu krunu u nizu, čime bi aktuelna generacija ponovo potvrdila da je jedna od najboljih u klupskoj istoriji. Meč sa Napretkom, iako je fudbal bio u potpuno drugom planu, završen je rezultatom 0:0, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Sigurni „sa kreča“ bili su Rakonjac, Azarov, Mijatović i Bukari, ali i dva puta Borjan zaustavivši penale Kerkezu i Đekoviću.
I nije ovo prvi put da Borjanove odbrane penale vode Zvezdu u samu završnicu Kupa Srbije, zapravo, u prethodne dve sezone je bio jedan od najzaslužnijih za osvojene trofeje. Naime u finalu protiv večitog rivala, 2021. godine, odbranio je penale Jojiću i Štuliću, posle čega je Zvezda podigla trofej, da bi godinu dana kasnije to učinio i protiv niškog Radničkog, doduše u šesnaestini finala. Tada je zaustavio udarce Mlađoviću, Živojinoviću, Vujadinoviću, ali i sadašnjem prvotimcu našeg kluba Mitroviću.

U oba navrata, Zvezda je osvojila Kup Srbije, pa ako je suditi po tradiciji, i ovog puta nas čeka isti epilog.


Izvor: FK Crvena zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje