subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kanzas Siti Čifsi – Denver Bronkosi – Najava utakmice

Prošlo je famoznih uvodnih pet kola u NFL šampionatu. To je sasvim dovoljno da vidimo na šta ekipe liče i na koga možemo računati, a na koga ne. Šesto kolo otvaraju divizijski rivali Kanzas Siti Čifsi i Denver Bronkosi. Apsolutni favorit je Kanzas sa kvotom 1.15 i hendikepom od 10.5 poena, dok je margina za poene postavljena na 46.5.

Kanzas Siti igra onako kako se očekuje od šampiona. Jesu izgubili na otvaranju sezone od Detroita, ali svakom ko je gledao tu utakmicu bilo je jasno da mesta za paniku nema. Prosto, desilo se da u ključnim trenucima napadači nisu bili na niovu i to je to. Što bi Mahoms rekao bio je u pitanju problem kod egzekucije, a ne sistemski problem ili problem forme. Nakon toga Kanzas beleži četiri rutinske pobede i pokazuje da su šampionski tim.

Ono što treba istaći jeste da su se napad i odbrana kod Čifsa poprilično približili po kvalitetu. Napad nije tako efikasan kao nekih prethodnih godina, ali sa druge strane odbrana je mnogo napredovala i u pojedinim trenucima je čupala tim. U ovom trenutku Kanzas izgleda veoma dobro i mogu samo da napreduju.

Ako Kanzas igra kako se od njih očekuje Denver ne igra. Šta vise može se već sada reći da su najveće razočaranje. Ajde Bersi su ruglo NFL lige već godinama, a ova godina je trebala da bude jako dobra za Denver. Doveden je Šon Pejton kao ofanzivni um, promenile su se neke stvari unutar stručnog kadra. Rasel Vilson je imao godinu dana da se prilagodi, no to ne izgleda dobro. Denver posle pet odigranih kola ima skor 1-4 i može se reći da već mogu da misle na sledeću sezonu.

Mnogo je negativne atmosfere u Denveru. Tim nije igrao u plej ofu još od šampionske godine i navijačima je svega dosta. Ono što zaista bode oči jeste katastrofalno loša odbrana koja je po svim parametrima među najgorim u ligi. Ne postoji tim koji se napadački nije naigrao protiv Denvera. Defanzivni koordinator Vens Džozef baš ima kredita kod Pejtona. Takođe, napad štuca li štuca. Ima pomaka iz utakmice u utakmicu, no to nije dovoljno. Prosto, svi moraju da se pogledaju u oči i očiste od svega što je loše. Čini se da će to Šon Pejton i uraditi, jer je već trejdovao neke igrače i tu nije kraj.

U međusobnim duelima ova dva tima jasno je ko je gazda. Od kada je Patrik Mahoms kvoterbek Kanzasa rezultat je 11-0. Kako igra Denver ove godine baš bi moralo neko čudo epskih razmera da se dogodi da bi Denver pobedio.

Ono na šta mi idemo jeste ta loša odbrana Denvera. Naime, odbrana Denvera je na poslednjih pet utakmica primila 17 (Vegas), 35 (Vašington), 70 (Majami), 28 (Čikago) i 31 (Njujork Džetsi). Ako izuzmemo Majami kao elitni, možda i najbolji napad u ligi, sve ostale ekipe su suvi prosek, a bome su se naigrali protiv te odbrane.

S obzirom da je ovo divizijski duel i da Kanzas igra na svom terenu nemojte sumnjati da će biti dodatno motivisani da sipaju jos šoli na ogromne rane Denvera. Patrik Mahoms obožava ovakve duele i protiv ove porozne odbrane će imati prostora. Denverov napad kao što smo rekli nije toliko loš i čini se da će biti sposobni da drže ovaj meč donekle u egalu da bi napad Kanzasa bio na nivou tokom cele utakmice.

Predlog za klađenje: Kanzas više ode 28.5 Balkan bet

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje