sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Karenjo Busta šampion Montreala

Španski teniser Pablo Karenjo Busta osvojio je masters u Montrealu. Španac je u velikom finalu savladao Poljaka Huberta Hurkača rezultatom 2:1, po setovima 3:6 6:3 6:3 i tako došao do prve masters titule u karijeri.

Bez obzira što u finalu akteri meča nisu bili oni najbolji i najatrakviniji igrači, ovo finale je opravdalo očekivanja. Sve što tenis kao igra može da pruži viđeno je u ovom meču.

Bolje je krenuo Hurkač. Poljak je već igrao ovakve mečeve i bolje se spremio. Ekspresno je osvoji prvi set nakon što je napravio brejk u šestom gemu. Taj brejk je bio dovoljan da osvojip prvi set.

Međutim, Busta momentalno odgovara. Španac je u nastavku podigao nivo igre i brejkom otvara drugi set za vođstvo od 3:0. U tim trenucima Španac je bio nedodirljiv i rutinski je došao do izjednačenja.

U odlučujućem setu presudila je igra na drugi servis. Hurkač je već u drugom setu imao problema u tom segmentu igre, jer je osvojio svega 13% poena. Ništa bolje nije bilo ni u drugom setu, jer je imao mizernih 20% osvojenih poena posle drugog servisa. To je Busta znalački iskoristio i na kraju lako došao do dva brejka koja su mu donela najveću pobedu u karijeri.

Busta ima turnir karijere iza sebe i apsolutno je zasluženo došao do titule koja će mu svakako dati samopouzdanje pred US Open.


Fotografija je preuzeta sa: https://supertennis.tv/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje