ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Karlos Alkaras – Novak Đoković – Najava finala Vimbldona

Poslednji dan Vimbldona je rezervisan za muško finale. Ove godine imaćemo reprizu sa finala Rolan Garosa i duel između Karlosa Alkarasa i Novaka Đokovića. Mladi Španac će pokušati da se revanšira za poraz iz Pariza.

Kladionice vide Đokovića kao favorita sa kvotom 1,55 dok je margina za gemove postavljena na 39,5.

Ove dve nedelje protekle su u apsolutnoj dominaciji ova dva tenisera. Od Novaka Đokovića se to donekle i očekivalo. Novak je u poslednje četiri godine osvajao titulu na Vimblonu pa se može reći da je Centralni teren njegova dnevna soba. Za Alkarasa se to svakako nije moglo očekivati, jer je opšte poznato da nije miljenik trave kao i većina Španaca. Alkaras je prvo osvojio Kvins, a onda relativno lako došao do ovog finala. Najveći problem mu je napravio Čileanac Jari. Kada je to predbrodio, kada se ušlo u drugu nedelju Alkaras je polako dizao formu i čini se da je ona dostigla vrhunac.

Kada analiziramo ovaj meč ne možemo,a da se ne doknemo finala iz Pariza. Tamo su prva dva seta bila u totalnom egalu, a onda se desilo nešto neočekivano. Alkaras je imao fizičkih problema koji su posledica ogromnog pritiska koji je osećao. Mladi Španac bukvalno nije mogao da se kreće i do kraja meča je osvojio dva gema. Jasno je kao dan da će Alkaras iz toga dosta toga naučiti. I sam je rekao da je to bila velika škola za njega i da će sigurno drugačije biti danas.

Nema šta, ovo su dva najbolja tenisera u ovom trenutku na ATP turu i zasluženo su gde jesu. Mi moramo dati Đokoviću prednost, jer ima dosta iskustva. Zaista ga je teško dobiti na tri dobijena seta i koliko god Alkaras bio dobar teško će mu danas biti. Đokovićeva defanziva je sjajna, ritern najbolji na svetu, a to su dve možda i najbitnije stvari za igru na travi.

Đoković piše istoriju i svi znamo u kakvu se zver pretvara kada se igraju finala slemova. Možda će sad biti pod malo većim pritiskom, jer je danas on favorit, ali navikao je on na tu vrstu pritiska.

Finala se generalno ne igraju na kladionica, a ako baš želite igrajte na Đokovića.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje