subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kiz izbacila prvu na svetu

Američka teniserka Medison Kiz napravila je jedno od većih iznenađenja na turniru u Sinsinatiju. Amerikanka je u osmini finala savladala prvu teniserku sveta Igu Švjontek. Posle borbe koja je trajala sat i 26 minuta, Kiz je slavila sa 2:0, po setovima 6:3 6:4.

Velika pobeda za Medison Kiz koja tokom cele sezone kuburi sa formom i rezultatima. Ipak, uslovi u Sinsinatiju joj poprlično odgovaraju, jer je vezala treću pobedu, a ova nad Švjontek je bila više nego impresivna.

Amerikanka je ušla sjajno u meč. Odlično je servirala i tako konsantno prebacivala pritisak na protivnicu koja je poklekla prvi put u sedmom gemu. Taj brejk je bio dovoljan da Kiz povede sa 1:0.

Nakon toga Iga Švjontek je doživela veliki pad u igri. Malo zaslugom protivnice, malo svojom zaslugom, ali mlada Poljakinja je izgubila uvodnih pet gemova u drugom setu. No tu nije bio kraj. Neočekivano, neka nervoza se uvukla u igru Medison Kiz te je Švjontek od 0:5 uspela da se vrati na 5:4 i ima servis za izjednačenje. Ipak, na njenu žalost u toj jurnjavi za poravnanjem očigledno je potrošila mnogo energije, te je pretrpela još jedan brejk.

Kiz će u narendoj rundi igrati protiv Kazahsatanka Elene Ribakine.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.ubitennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje