četvrtak, 07. decembra 2023.

t1x2.net

spot_img

Klub u totalnom raspadu, predsednik “ otvorio dušu “

Fudbalski klub Sloboda iz Tuzle ispala je iz Premijer lige BiH nakon poraza u poslednjem kolu od Željezničara 2-1.

Nakon tog meča, predsednik kluba  Elmir Šećerbegović  je napisao otvoreno pismo svim simpatizerima kluba iz Tuzle.

Želim ovim putem da se javno izvinim navijačima i simpatizerima FK Sloboda za rezultatski fijasko koji smo doživeli u ovoj sezoni. Ovo govorim prvenstveno iz razloga što poznavajući naš mentalitet, odgovornost će se prebacivati sa jednog na drugog. Igrači će reći da finansijski nisu bili situirani, struka će reći da nisu imali kvaliteta u igračkom kadru i uslove za treniranje, sportski sektor da nisu raspolagali sa dovoljno velikim budžetom, dok će ostali sleći ramenima i reći, pa dobro, dali smo sve od sebe.

Međutim, ovom prilikom želim da im pomognem i poručim da ja kao predsednik neću tražiti krivicu u njima, niti tražiti njihovu odgovornost, jer sam ja kao najodgovornija osoba dopustio sve gore navedeno. Takođe, dopustio sam da igrački kadar živi pod strahom od utakmica, da treneri po parkinzima beže i ne javljaju se sedmicama, da pola radne zajednice ima problema sa alkoholom, da se rade eksperimenti sa igračkim i stručnim kadrom, da moram spašavati njihovo psihičko stanje onemogućavanjem komentarisanja klupskih objava na društvenim mrežama

Zbog svega navedenog moram snositi odgovornost, pogotovo kada sam već pre godinu i šest meseci primetio te pojave, a ostao sam i dalje deo te priče. Treba napomenuti da krivce za današnji scenarij ne treba tražiti u očito dogovorenom poslednjem kolu Premijer lige BiH (ko imalo prati fudbal neka pregleda snimke), a pogotovo ne u ekipi Željezničara čiji su igrači i navijači dostojanstveno predstavili svoj klub. Sami smo se doveli u ovu situaciju, koja traje poslednjih godina, pa krivimo sve i svakoga osim sami sebe.

Na kraju, navijačima koji su u posljednjim kolima i pored svog razočarenja pokazali svoju ljubav prema klubu, mnogo hvala. Vrhunac je bio danas i neka niko se ne usudi da kaže da nismo imali podršku.

Zbog svega navedenog sam večeras uradio ono što sam trebao još pre 2 godine. Potpisao sam raskide ugovora sa svim stručnim osobljem, kompletnim sportskim sektorom, generalnim direktorom, tehničkim sektorom i većim delom radne zajednice, koja je svojim radom, odnosno neradom aktivno doprinosila ovakvom stanju.

Na kraju i najvažnije, predao sam svoj mandat nazad klupskoj skupštini koja će oceniti moj i rad Upravnog odbora.

Molim vas primite moje duboko izvinjenje” napisao je  Elmir Šećerbegović

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje