sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Košarkašice Crvene zvezde povele 2-0 u finalnoj seriji

Košarkašice Crvene zvezde povele su 2-0 u finalu plej-ofa Prve ženske lige, pošto su u drugom meču serije, posle velike borbe pobedile Art basket – 77:74. Prvu meč loptu za odbranu titule crveno-bele će imati u četvrtak, 21. aprila, pred svojim navijačima u dvorani „Basket siti”.

Za razliku od prvog meča, kada je Zvezda od početka diktirala ritam, Art je sada počeo mnogo konkretnije. Poveo je 4:0, pa i 12:8. Zvezda se drugo tražila u napadu, da bi poenima Maše Janković i Aleksandre Katanić do odlaska na prvi mali odmor uspela da izjednači – 12:12.

Domaće su mnogo bolje otvorile drugi period, uskoro stigle i do maksimalnih šest razlike – 20:14, koliko je bilo polovinom ovog dela igre, posle poena Anje Buvkić. Posle čega su se crveno-bele razigrale. Pronašle su svoj ritam u napadu, u narednih pet minuta ubacile više poena nego u prethodnih 15. I strašnim šutem za tri poena, prvo se potpuno vratile u igru, zatim i preuzele vođstvo. Posle dva penala Aleksandre Katanić, polovinim 17. minuta Zvezda je povela – 20:21.

Snežana Čolić je uspela da zaustavi tu seriju, da bi trojkom Višnje Stefanović Art ponovo pobegao – 28:24, minut i po pre kraja prvog poluvremena. Imale su domaće i 32:28, koliko je bilo posle poena Marte Mitrović. Ali trojkom Miline Mišeljić Zvezda je pred odlazak na veliki odmor prišla na – 32:31.

Po povratku iz svlačionica, Zvezda je uskoro opet povela, ali bilo je više nego očigledno da će ovaj meč rešiti neizvesna završnica. Iako se sada igralo u ritmu koji više odgovara gošćama, koje su bežale i na osam razlike, domaće su uspevale da pronađu način da se vrate. Vratile su se i posle tih 56:64, koliko je bilo posle trojke Maše Janković, inače osmog dalekometnog hica Zvezde na ovom meču. Ivona Miljanić je pogodila za 64:66, na šta je Zvezda uzvratila sa pet brzih poena i zadržala distancu.

Trojkom Snežane Čolić Art je pred poslednja dva minuta prišao na 71:73. Usledila je greška Maše Janković u napadu Zvezde, posle čega je Anja Buvkić ubacila dva penala i pred poslednjih minut i 33 sekunde rezultat je bio poravnat – 73:73.

Milina Mišeljić nije pogodila trojku, zatim se ni domaće nisu najbolje snašle. Novu trojku nije pogodila ni Maša Janković, ali se povremena reprezentativka Srbije zatim iskupila u odbrani – ukrala je loptu Marti Mitrović. Zvezda je krenula u napad za pobedu. Rešila ga je Aleksandra Katanić. Art je imao 19 sekundi da se spase. Mitrović nije pogodila. Brzim faulom nad Aleksandrom Katanić Art je pokušao da kpi vreme. Ali, zvezdin bek nije grešila sa penala. Pred poslednjih devet sekundi bilo je 73:77. Toliko je ostalo do kraja.

U prvom meču serije Zvezda je slavila 81:68, treća utakmica igra se u četvrtak, 21. aprila, od 18,30 časova, u dvorani „Basketi siti”. Prvak Srbije postaće ekipa koja prva dođe do tri pobede. Termini su još 27, eventualno 30. april.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje