petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Košarkašice počinju pripreme

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u hotelu Crown Plaza u Beogradu, gde započinje prvu fazu priprema za Svetski šampionat, koji će se u septembru održati u Australiji.

Naše košarkašice treniraće u hali Vizura Tošin bunar, gde su u planu i tri prijateljske utakmice sa selekcijom Turske u toku sledeće nedelje. Potom sledi odlazak u Grčku na međunarodni turnir, a završetak prve faze planiran je na Zlatiboru gde će se obaviti bazični deo.

Akcenat ranog okupljanja je pre svega na dodatnom radu sa grupom mladih igračica i na njihovom individualnom i timskom napretku.

U Beogradu se okupljaju: Nina Bogićević, Vladana Vujisić, Ana Dabović, Anđela Dugalić, Mina Đorđević, Katarina Zec, Žaklina Janković, Maša Janković, Nevena Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Jovana Nogić, Sofija Olić, Ivana Raca, Nadia Smailbegović, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Saša Čađo, i Maja Škorić,.

Svetsko prvenstvo igra se od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju.

Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi B gde će za protivnike imati Francusku, Japan, Kanadu i domaćina Australiju. Reprezentacija Nigerije odustala je od učešća na SP, a očekuje se da će je zameniti druga najbolja afrička selekcija – Mali. U grupi A su : Belgija, Kina, Bosna i Hercegovina, Portoriko, Koreja i Sjedinjene Američke Države.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje