četvrtak, 16. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

KSS: Loša odbrana dovoljna za novu pobedu Srbije

Drugi put u svega četiri dana, Srbija je pobedila Slovačku! Ovog puta, „Orlovi“ su trijumfovali na gostujućem terenu u Levicama sa 63:71 čime je obezbeđen plasman u narednu rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

Istih 12 igrača kao i u Beogradu, činili su tim Srbije u večerašnjem meču, a podršku našoj reprezentaciji u Levicama, uživo su pružili predsednik KSS Predrag Danilović, potpredsednik Nenad Krstić i generalni sekretar nacionalnog saveza Zlatko Bolić.

Od prvog minuta susreta, tim Srbije je preuzeo kontrolu dešavanja na terenu. Od početnih 2:9, do 16:26 posle prvih 10 minuta igre. Efikasna igra mladog Jovića, Avramovića i Ristića uz puno ofanzivnih skokova su doneli „Orlovima“ dvocifrenu prednost u ranoj fazi meča. U drugoj deonici, domaći tim je uspeo da uhvati priključak i priđe na -5, ali je srpska reprezentacija u smiraj prvog poluvremena ponovo pojačala ritam i obezbedi 13 poena prednosti pred odlazak na petnaestominutnu pauzu.

U treću četvrtinu, selektor Pešić je ušao sa istom petorkom koja je i započela meč. U nešto bržem ritmu igre gde si igralo koš za koš, prednost Srbije nije padala ispod 10 poena razlike sve do 28. minuta kada domaći sastav uspeva da priđe na -9, a početkom poslednje deonice čak i na -5. Ipak, tim Srbije ponovo uzvraća i nakon trojke Boriše Simanića, 4 minuta pre kraja susreta ponovo stiče 12 poena razlike. Uspeli su domaći ponovo da priđu na -6, ali je Avramović polaganjem o tablu doneo, ispostavilo se konačnih 63:71 na 68 sekundi pre kraja.

Aleksa Avramović je bio i najefikasniji pojedinac na meču sa 24 poena. Jović je dodao 13, a Ristić 12. Kompletnu statistku sa meča pogledajte na:

https://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2023/european-qualifiers/game/2802/Slovakia-Serbia#tab=boxscore


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje