petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kup: Zvezda dočekuje IMT

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 16 časova dočekuju IMT na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru četvrtine finala Kupa Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su u prethodnom meču rutinski savladali Mladost na stadionu „Rajko Mitić“ sa 4:1.

MEĐUSOBNI SUSRET

Naš tim je odigrao dve utakmice protiv IMT-a, ali ni jedna nije bila takmičarskog karaktera. Iz obe prijateljske utakmice naš tim je izašao kao pobednik uz ukupnu gol razliku 10:2. Prvu utakmicu odigrali su davne 1988. godine, a Crvena zvezda je slavila u tom duelu sa 8:2. Za naš tim, het-trik je postigao Husref Musemić, dva puta je pogodio Vlada Stošić, dok su po jednom bili precizni Vladan Milovanović i Jovica Nikolić, uz jedan autogol.

Drugi meč crveno-beli su odigrali u pripremnom periodu 16. jula 2020. godine, gde su trijumfovali sa 2:0. Strelci za našu ekipu su bili Mirko Ivanić i Andrija Radulović.

BUDITE UZ ZVEZDU

Nažalost, zbog epidemiološke situacije u Srbiji, prisustvo publike na stadionima još uvek nije dozvoljeno. Direktan prenos utakmice četvrtine finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i IMT-a, možete da pratite na kanalu Arenasport 1 sa početkom u 16 časova. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše igrače i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakoj utakmici, iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter nalogu našeg kluba.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda je nepobediva ove sezone u Superligi Srbije i sa 80 osvojenih bodova nalazi se na prvom mestu nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića su ostvarili 26 pobede i dva remija, uz gol razliku 78:12. Poslednju utakmicu u šampionatu odigrali su na stadionu „Rajko Mitić“  protiv Mladosti, gde su ubedljivo slavili rezultatom 4:1. U Kupu smo prvo eliminisali Zlatibor rezultatom 4:2, a potom smo trijumfovali nad Radom (2:1).

IMT se nalazi na šestom mestu Prve lige Srbije sa 35 bodova. U dosadašnjem delu sezone ostvarili su 10 pobeda, pet remija i osam poraza uz gol razliku 32:24. U prolećnom delu sezone, od sedam odigranih mečeva, slavili su na pet, dok su poraženi dva puta. Poslednju utakmicu u prvenstvu odigrali su protiv Žarkova na domaćem terenu, gde su trijumfovali rezultatom 1:0. U Kupu su prvo eliminisali Inđiju i slavili sa 2:1, a potom i niški Radničkim identičnim rezultatom.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Na golu „traktorista“ se nalazi mladi reprezentativac Andrija Katić, koji je pozajmljen igrač iz Crvene zvezde. Štoperski tandem čine Uroš Vukašinović i Filip Damjanović. Ključeve veznog reda drže iskusni Nemanja Marković i Stefan Stefanović. Tu je i Vladimir Lučić, ofanzivni vezista koji je takođe na pozajmici iz Zvezde. Ekipu je pojačao na zimu Veljko Kijevčanin koji je briljirao u jesenjem delu šampionata u Borcu iz Čačka, gde je postigao četiri pogotka. Najbolji strelac ekipe je Ognjen Dimitrić koji je na svoj konto upisao pet golova.

SUDIJA MEČA

Glavni Arbitar na utakmici četvrtine finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i IMT-a biće Pavle Tomić. Pored aut linija pomagaće mu Matija Olajoš Nađ i Atila Harmat.

OSTALI MEČEVI

Četvrtak, 11. mart

– 12:55 TSC – Radnik 1:1 (1:1) (3-4p)

– 15:00 Spartak – Vojvodina 1:2 (0:0)

– 17:05 Partizan – Voždovac 4:0 (2:0)


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje