subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije: Kakva je atmosfera u Hrvatskoj pred Švedsku?

U Istanbulu, u redovima hrvatske reprezentacije, i dalje traje zadovoljstvo nakon jučerašnje pobjede nad Turskom. Odrađen je trening i u dvorani i u teretani, i kako to obično biva, malo su više morali potegnuti oni koji su jučer manje igrali.

Sve je u znaku iščekivanja utakmice koja bi mogla i matematički osigurati plasman na Europsko prvenstvo koje će se od 1. do 18. semptembra 2022. godine igrati u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj.

Sutra u 18:00 sledii Švedska…

„Prije svega valja momčad vratiti u jednu ravnotežu, da ne uzletimo nakon te pobjede, nakon hvalospjeva koji su stizali. Trebamo se spustiti na zemlju i biti ono što smo od prvog okupljanja i odigrati jednu dobru utakmicu“, kaže izbornik Mršić.

Bilo kakvo opuštanje moglo bi nas dovesti tamo gdje ne želimo, da napravimo jedan korak natrag. Švedska je jedna dobra momčad koja ima četiri igrača koji igraju španjolsku ACB ligu, ali i nedostaje im par igrača, prije svega Hakanson, Birgander i Magarity. Jesu oslabljeni, ali jučer protiv Nizozemske su pokazali da dobro igraju, imaju jako dobre šutere i ako ne budemo obrambeno dobri, mogli bi ući u velike probleme.“

Miro Bilan je Hrvatsku predvodio u utakmici protiv Turske. Ipak, ne želi govoriti o individualnim uspjesima već o učinku cijele ekipe.

„Išli smo na naše zajedništvo i da smo uigraniji od njih. Njihova su četiri igrača igrala dan ranije u Beogradu i nisu se adaptirali. Mi smo imali bolji start i dok su oni došli malo k sebi već je bilo +20 za nas. Ostatak utakmice nam je bilo puno lakše igrati.

Što možemo očekivati sutra?

Švedsku smo već jednom pobijedili, međutim i oni su sad u drugačijem sastavu, drugačija je i kemija u momčadi. Morat ćemo držati ovu razinu obrane i smatram da će to biti dovoljno za pobjedu“smireno je završio Bilan dan prije kraja drugog kvalifikacijskog ciklusa.


Izvor: HKS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje