petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona – revanš mečevi 4.kolo (najava i prognoza)!

Danas su na programu pet revanš susreta, 4.kola kvalifikacija za Ligu šampiona, posle kojih ćemo saznati imena timova koji će se naći u žrebu grupa najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Pokušaćemo da vam kroz kratke najave olakšamo tipovanje na ovim mečevima.

17:30  ASTANA (Kazahstan) – SELTIK (Škotska) – prvi meč 5:0 za Seltik: Prvak Škotske uspeo je u prvom meču ono što je malo ko očekivao, da obezbedi prolazak u grupnu fazu takmičenja, visokom pobedom 5:0. Ono što je posebno interesantno je da je Seltik uputio tri udarca u okvir gola, a da su postigli 5 golova, a to se desilo jer su dva gola delo defanzivaca Astane. Osim postignutih golova, Seltik je stvorio još svega dve šanse, dok je Astana na celom susretu samo jednom ozbiljnije ugrozila gol Seltika. Za ovaj meč trener domaćih neće moći da računa na štopera Juri Logvinenka zbog suspenzije. Sa druge strane ekipa Seltika će biti lišena usluga nekoliko igrača koji nisu igrali ni u prvom susretu, pre svih neće nastupiti napadač Musa Dembele, defanzivac Bojata i veznjak Eboue.

Domaći tim Astana svesna je činjenice da je gotovo sigurno ispala i da je nemoguća misija da dođe do pobede koja će im garantovati prolazak u Ligu šampiona, tako da ne očekujemo da će krenuti ,,grlom u jagode“ i dozvoliti novi visoki poraz na domaćem terenu. Sa druge strane Seltik će odrađivati meč i neće preterano juriti ka golu već dotučenog rivala. Ovi rivali sastali su se i prošle godine u kvalifikacijama, kada je meč u Kazahstanu završen nerešeno 1:1.

PREDLOG za klađenje:

 0-3 gola (kvota 1,40)

P/K X (nerešeno na poluvremenu ili na kraju meča) (kvota 1,75)


20:45 MARIBOR (Slovenija) – HAPOEL BER ŠEVA (Izrael)- prvi meč 2:1 za Haopel: Prvak Izraela donekle je i očekivano slavio u prvom susretu na domaćem terenu, međutim veliki problem mogla bi da im predstavlja činjenica da nisu sačuvali svoju mrežu, iako je Maribor stvorio svega dve ozbiljne šanse pred njihvim golom. Interesantna je činjenica da je Maribor na svojih poslednjih sedam mečeva postigao najmanje jedan gol, dok je ekipa Hapoel Ber Ševe postigla gol na svojih 8 poslednjih susreta. Gosti stižu bez Portugalca, Vitora koji nije nastupio u prvom meču, dok će domaćin biti u kompletnom sastavu.

Očekujemo jedan susret gde će ekipa Maribora pokušati da postigne gol koji će im doneti prolaz u grupnu fazu, ali smatramo da će to otvoriti dosta prostora za brze napadače gostiju, naročito opasnog nigrijca Nwakaeme-a koji je postigao gol i u prvom meču. Tako da možemo očekivati najmanje po jedan gol na obe strane terena.

PREDLOG za klađenje:

GG (oba tima postižu gol) (kvota 1,80)


20:45 NICA (Francuska) – NAPOLI (Italija) – prvi meč 2:0 za Napoli: Potpuna dominacija igrača Napolija u prvom susretu i potpuno zaslužena pobeda, iako je mogla da bude još ubedljivija. Nica je na ovom susretu igrala bez nekoliko jako važnih igrača, pre svega Balotelija i Cipriena. Tokom prvog meča Nica je poslednjih 15-ak minuta odigrala bez isklučenjih Koziela i napadača Plea, što će takođe predstavljati važne izostanke za ovaj tim, s tim da se za ovaj revanš meč najvaljuje da će napadač Baloteli i vezni igrač Vesli Snajder zaigrati od početka susreta. Sa druge strane Napoli je pokazao da je u ovom trenutku dominantnija i kompletnija ekipa od Nice, u prvom meču su stvorili Mertens, Kaljehon i Insinje su se propisno ispromašivali. Napoli je kompletan u ovom susretu.

Očekujemo jedan meč gde Nica mora da krene na sve ili ništa od samog početka susreta, igra Balotelija i potencijalna igra Snajdera svakako će doprineti da Nica u ofanzivnom smislu dobije na velikom kvalitetu, tako da očekujemo jedan otvoren meč, gde će oba golmana imati mogućnost da pokažu svoje kvalitete.

PREDLOG za klađenje :

GG (oba tima postižu gol) (kvota 1,60)

GG&3+ (oba tima postižu po gol uz najmanje tri gola na meču) (kvota 1,95)


20:45 RIJEKA (Hrvatska) – OLIMPIJAKOS (Grčka)-prvi meč 2:1 za Olimpijakos: Odlično je prvak Hrvatske odigrao prvi meč, a samo su ga sekunde delile od mnogo povoljnijeg ishoda u prvom susretu jer je do 93.minuta bilo 1:1, da bi u nadoknadi vremena Romao doneo važna gol pred revanš susret svom timu. U ostalom delu meč terenska inicijativa Olimpijakosa koji je mnogo više držao posed lopte u svojim nogama, a uputio je čak 9 udaraca u okvir gola rivala, za razliku od gosta koji je to učinio samo dva puta. Još jedan zanimljiva činjenica vezana je za broj faulova, kojih je Rijeka napravila 24 naspram 11 domaćih igrača, zbog čega je viđeno 7 žutih i 1 crveni karton.

Trener Rijeke, Matijaž Kek za ovaj meč neće moći da računa na standardnog beka Zutu koji je u prvom meču dobio crveni karton, a velika je verovatnoća da će meč propustiti i Črnic(sredina terena) i Martić (odbrana).

Gosti bez još uvek nedovoljno spremnog napdača Emenikea.

Očekujemo jednu ekstra borbenu utakmicu gde će na rasprodatom stadionu Rujevica, domaćin pokušati da dođe do ,,povjesnog rezultata“ kako kažu kolege u Hrvatskoj, Olimpijakos je iskusan tim, koji neće dozvoliti Rijeci da drži sve konce igre u svojim rukama, ukoliko rezultat ne bude tekao kako se očekuje, može se desiti da se ponovi situacija kao u prvom meču, te da uz mnogo faulova opet vidimo i puno žutih kartona.

PREDLOG za klađenje:

više od 5,5 žutih kartona (kvota 1,85)


20:45 SEVILJA (Španija) – BASAKSEHIR (Turska) – prvi meč 2:1 za Sevilju : Iako se i u prvom meču očekivalo da iskusna Sevilja ostvari pobedu protiv ekipe Basaksehira, jednog od najprijatnijih iznenađenja kada se pogledaju sve lige prošle sezone, domaći tim im u tom nije uopšte olakšao, čak je u pojedinim delovima meča delovao mnogo bolje i stvorio nekoliko zaista opasnih situacija pred golom rivala, a čak je uputio jedan udarac više u okvir gola (6:5). U ostalim statističkim kategorijama rivali su uglavnom bili vrlo izjednačeni.

Za današnji meč trener Sevilje neće moći da računa veznog igrača Daniela Karika i golmana Davida Soriu. Kod gostiju pod znakom pitanja defanzivac Aurelijan Čeđu.

Turska ekipa iako poražena u prvom susretu neće se predati ni večeras, tako da možemo očekivati otvorenu igru sa njihove strane, domaćin Sevilja želi da se plasira u Ligu šampiona i da pokaže da može da igra i u ovom takmičenju uspešno, kao što su nastupali i u Ligi Evrope koju su često osvajali.

PREDLOG za klađenje: 

3+ (tri i više gola na meču) (kvota 1,60)


Nadamo se da ćemo imati puno uspeha sa predlozima, a vama ako se neki tip sviđa, možete ga prepisati i na vaše kladioničarske listiće.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje