četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvitova u finalu Sinsinatija

Češka teniserka Petra Kvitova prva je finalistkinja turnira u Sinsinatiju. Kvitova je u polufinalu savladala domaću teniserku Medison Kiz rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (6:8) 6:4 6:3.

Fenomenalan meč kojeg se ni samo finale ne bi postidelo. Publika je svakako uživala u svakom poenu od početka pa do kraja meča.

Bolje je počela Kiz. Napravila je brejk u trećem gemu nakon toga u petom imala još dve brejk šanse za dupli brejk koje nije iskoristila i za to je bila kažnjena. Kvitova u narednom gemu vraća brejk zaostatka i kasnije odvodi set u taj brejk koji Kiz posle velike drame dobije rezultatom 8:6.

U brzo je usledio odgovor Kvitove koji je bio brutalan. Čehinja je napravila da brejka i povela sa 5:2. Kiz je uspela da vrati jedan, ali prednost je bila prevelika da bi se sustigla.

U trećem setu ponovo Kvitova prva napada. Već u prvom gemu je napravila brejk i od tog trenutka je meč ušao u mirnu fazu. Kvitova je sve držala u svojim rukama, a onda je usledio osmi gem kada je Kiz imala brejk šanse da se vrati. Ni to Amerikanka nije uspela da iskoristi i za to je ponovo brutalno kažnjena već u sledećem gemu kada je pretrpela brejk koji je Kvitovoj doneo plasman u veliko finale.

Kvitova će u finalu igrati protiv bolje iz duela Garsija/Sabalaneka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje