subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Lajović bolji od Đerea u srpskom derbiju

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale turnira u Rio de Ženeiru. Volja žreba je bila takva da je Lajović u okviru četvrtfinala savladao sunarodnika Lasla Đerea. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:2 6:2.

Bila je to neočekivano laka pobeda za Lajovića posebno ako se uzmu u obzir partije koje je Đere pružio u poslednje vreme i da je ovde jednom osvojio titulu. U prvom setu sve je zavisilo od ruke Lajovića koja je na njegovu sreću bila sigurna i precizna. U tri servis gema protivnika Lajović je imao brejk lopte, a konvertovao ih je u dva slučaja za sigurnih 6:2.

U drugom setu se čekao odgovor Đerea i on je došao. Na startu drugog seta Đere je napravio brejk poveo sa 3:0, a onda je usledio po njega tragičan deo seta. U petom gemu Lajović je vratio brejk , što je potpuno razorilo igru Đerea, jer je mlađi Srbin nakon toga još jednom pretrpeo brejk kojim je ujedno i rešen meč.

Lajović će u četvrtfinalu igrati proti Španca Karlosa Alkarasa što će biti sjajna prilika da mu se revanšira za poraz i Buenos Airesa.

Ostali rezultati:

Ramos – Galan 6:2 6:4
Zapata – Serundolo 6:1 4:6 6:1
Jari – Martines 6:2 6:2
Baez – Variljaš 7:5 7:6 (8:6)
Alkaras – Fonjini 6:7 (5:7) 6:2 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje