utorak, 19. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Lajović igrao samo u prvom setu, nedovoljno za raspoloženog Cicipasa

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Hamburgu. Lajović je u četvrtfinalu poražen od Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5) 6:2 posle nešto više od sat i po vremena igre.

Sjajan tenis igrao je Lajović, ali samo u prvom setu. Prvi set je bio u totalnom egalu, a u nekim trenucima je Lajović bio i bolji igrač. Srpski teniser je prvi stigao do brejk lopti u petom i sedmom gemu, ali nije uspeo da ih iskoristi. U taj brejku prvog seta Lajović je prvi stigao do mini brejka. Pri rezultatu 5:4 Lajović je imao i dva servisa, ali Cicipas se sjajnom igrom izvukao i osvojio prvi set.

Nakon fenomenalnog prvog seta intezitet igre je pao. Prva tri gema su bili brejkovi, a taj pad u igri je više došao do izražaja kod Lajovića nego kod Cicipasa. To se posebno odnosilo na servis, jer je Lajović u svakom svom servis gemu igrao protiv brejk lopti. Sa takvim pritiskom nije uspeo da se izbori, jer je servis izgubio još dva puta, te je Cicipas potpuno zasluženo pobedio i plasirao se u polufinale.

Za plasman u veliko finale Cicipas će igrati protiv boljeg iz duela Bublik/Garin.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje