subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Lajović „pregrmeo“ Pera na startu Buenos Ajresa

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Buenos Ajresu. Lajović je u okviru prve runde savladao Francuza Benou Pera rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:4 7:6 (7:3).

Bio je ovo jedan haotičan meč koji je mogao da ode i na drugu stranu, ali Lajović je konačno pronašao način da dobije jedan tesan meč.

Na startu meča nervoza sa obe strane koja donosi razmenu brejkova. Sve je bilo u egalu do desetog gema kada Per pravi brejk za vođstvo od 1:0.

Drugi set donosi mnogo bolju igru Lajovića. Srpski teniser rano pravi brejk i odmiče se na čini se sigurnih 5:2. No, tu nastaju komplikacije, jer Per vraća jedan brejk zaostatka, ali Lajović nakon toga sigurno servira i izjednačuje na 1:1.

Odlučujući set ponovo donosi mnogo nervoze. Na startu seta ponovo je viđena razmena brejkova, ali izgledalo je da sve zavisi od Pera. Francuz je diktirao tempo meča svojim vinerima, ali i greškama. U dva navrata je Per imao prednost brejko, no nije uspeo da ga iskoristi. Na kraju je za to bio kažnjen kroz taj brejk koji Lajović dobija rezultatom 7:3.

Lajović će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Korija/Kuevas.


Autor fotografije: Sergio Llamera

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje