Advertisement
MaxBet

U velikom finalu turnira u Rio de Ženeiru gledaćemo duel dva mlada tenisera. Snage će odmeriti srpski teniser Laslo Đere i mladi Kanađanin Feliks Ože Aliasime. Kladionice su iz nekog razloga za favorita postavili Feliksa, a mi se apsolutno ne slažemo sa tim. Po našem mišljenju kvote bi u najmanju ruku trebalo da budu egal, a ima još nekoliko razloga zbog kojih bi Đere trebalo da bude favorit.

Dakle, prvo finale za Đerea u karijeri. Pitanje je da li će imati priliku da osvoji ovakav turnir u skorije vreme. Zaista je odigrao “doktorski” sve mečeve ove nedelje, a posebno se ističe pobeda nad Dominikom Timom koji spada u top 3 šljakaša na celom ATP turu. Ono što nam se posebno svidelo u igri Đerea jeste sigurnost na svoje servis gemove. Đere je igrao veoma zrelo, bez velikih trzavica, a svoj servis je ispustio svega 4 puta što je za šljaku više nego solidna brojka. Imao je sreće da u finale prođe bez borbe, jer mu je Bedene predao bez borbe. To mu je dalo dodatni odmor i vreme za pripremu ovog finala, a to je svakako još jedan od razloga zašto bi Đere trebalo da bude favorit.

Šta reći o mladom Feliksu? Teniski analitičari ovom mladom teniseru predviđaju veliku karijeru. Ima sve priduspozicije da to tako i bude, ali treba još mnogo kockica da se sklopi. I on je kao i Đere odigrao sjajan turnir. Dobio je neke iskusne šljakaše poput Kuevasa, Fonjinija, a pored njih dvojica dobio je Garina i Munara. Nešto brži uslovi u Riu mu sasvim odgovaraju, a mi posebno ističemo njegovu agresivnost tokom poena. Uglavnom je on bio igrač od čijeg udarca bi zavisio ishod poena. Imao je određenih oscilacija, ali to je normalno ako se uzmu u obzir njegove godine.

Kada je igranje na šljaci u pitanju u prvi mah dolazi defanziva kao prvi možda i najbitniji faktor. Tu servis ne radi posao kao na betonu, a defanzivci mogu da se brane i na taj način teraju na grešku protivnika. Upravo u tom segementu mi vidimo šansu za Đerea. Mladi Feliks igra veoma agresivan tenis, ali mora se istaći da igra bez plana. Jedno je igrati taktički agresivan tenis, a potpuno drugo udarati svaku lopticu iz sve snage. Ovo drugo vlada u igri Feliksa, a konkretno kod njega nema granice. To je ,ili viner, ili debela greška, a to se na šljaci ne prašta. Dovoljno je da omašite par udaraca i to će vas izbaciti iz ritma. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je ovo prvo finale za obojicu, nervoza će sigurno biti prisutna, a ona kod agresivnih tenisera dolazi više do izražaja. Đere je bolji defanzivac i po nekoj našoj procenit teraće Feliksa na što više udaraca i tako tražiti grešku.

Ne treba zaboraviti ni umor. Đere je kao što smo rekli imao dan odmora, a Feliks je igrao tri seta protiv Kuevasa. Taj meč je trajao dva sata i sigurno je iscedio Feliksa.

Ovi uslovi sigurno više prijaju Đereu i on ovde mora biti favorit. Meč jeste egal, ali Đere je zasigurno bliži pobedi.

Predlog za klađenje: Kontra hendikep gemovi -1,5 1,90 Maxbet

Uzimamo ovaj 1 gem kao hendikep, jer bi u ovako izjednačenom meču mogao da odigra veliku ulogu.

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na soptevenu odgovornost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.