petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

LASLO ĐERE – FELIKS OŽE ALIASIME – NAJAVA FINALA U RIO DE ŽENEIRU

U velikom finalu turnira u Rio de Ženeiru gledaćemo duel dva mlada tenisera. Snage će odmeriti srpski teniser Laslo Đere i mladi Kanađanin Feliks Ože Aliasime. Kladionice su iz nekog razloga za favorita postavili Feliksa, a mi se apsolutno ne slažemo sa tim. Po našem mišljenju kvote bi u najmanju ruku trebalo da budu egal, a ima još nekoliko razloga zbog kojih bi Đere trebalo da bude favorit.

Dakle, prvo finale za Đerea u karijeri. Pitanje je da li će imati priliku da osvoji ovakav turnir u skorije vreme. Zaista je odigrao „doktorski“ sve mečeve ove nedelje, a posebno se ističe pobeda nad Dominikom Timom koji spada u top 3 šljakaša na celom ATP turu. Ono što nam se posebno svidelo u igri Đerea jeste sigurnost na svoje servis gemove. Đere je igrao veoma zrelo, bez velikih trzavica, a svoj servis je ispustio svega 4 puta što je za šljaku više nego solidna brojka. Imao je sreće da u finale prođe bez borbe, jer mu je Bedene predao bez borbe. To mu je dalo dodatni odmor i vreme za pripremu ovog finala, a to je svakako još jedan od razloga zašto bi Đere trebalo da bude favorit.

Šta reći o mladom Feliksu? Teniski analitičari ovom mladom teniseru predviđaju veliku karijeru. Ima sve priduspozicije da to tako i bude, ali treba još mnogo kockica da se sklopi. I on je kao i Đere odigrao sjajan turnir. Dobio je neke iskusne šljakaše poput Kuevasa, Fonjinija, a pored njih dvojica dobio je Garina i Munara. Nešto brži uslovi u Riu mu sasvim odgovaraju, a mi posebno ističemo njegovu agresivnost tokom poena. Uglavnom je on bio igrač od čijeg udarca bi zavisio ishod poena. Imao je određenih oscilacija, ali to je normalno ako se uzmu u obzir njegove godine.

Kada je igranje na šljaci u pitanju u prvi mah dolazi defanziva kao prvi možda i najbitniji faktor. Tu servis ne radi posao kao na betonu, a defanzivci mogu da se brane i na taj način teraju na grešku protivnika. Upravo u tom segementu mi vidimo šansu za Đerea. Mladi Feliks igra veoma agresivan tenis, ali mora se istaći da igra bez plana. Jedno je igrati taktički agresivan tenis, a potpuno drugo udarati svaku lopticu iz sve snage. Ovo drugo vlada u igri Feliksa, a konkretno kod njega nema granice. To je ,ili viner, ili debela greška, a to se na šljaci ne prašta. Dovoljno je da omašite par udaraca i to će vas izbaciti iz ritma. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je ovo prvo finale za obojicu, nervoza će sigurno biti prisutna, a ona kod agresivnih tenisera dolazi više do izražaja. Đere je bolji defanzivac i po nekoj našoj procenit teraće Feliksa na što više udaraca i tako tražiti grešku.

Ne treba zaboraviti ni umor. Đere je kao što smo rekli imao dan odmora, a Feliks je igrao tri seta protiv Kuevasa. Taj meč je trajao dva sata i sigurno je iscedio Feliksa.

Ovi uslovi sigurno više prijaju Đereu i on ovde mora biti favorit. Meč jeste egal, ali Đere je zasigurno bliži pobedi.

Predlog za klađenje: Kontra hendikep gemovi -1,5 1,90 Maxbet

Uzimamo ovaj 1 gem kao hendikep, jer bi u ovako izjednačenom meču mogao da odigra veliku ulogu.

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na soptevenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje