ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Legendarni napadač Sautemptona okončao karijeru!

Legendarni napadač Sautemptona, Riki Lambert, i zvanično je potvrdio da u svojoj 35. godini završava profesionalnu fudbalsku karijeru.

Lambert je svoju karijeru započeo davne 1998. godine kada je iz omladinskog pogona Liverpula stigao u redove Blekpula, a nakon toga nastupao je za Maklsfild Taun, Stokport Kaunti, Ročdejl, Bristol Roverse, Sautempton, u čijem dresu se praktično i proslavio. Zatim je usledio povratak u Liverpul, a posle toga i kratkotrajne kampanje u Vest Bromvič Albionu i Kardif Sitiju, sa kojim se rastao početkom jula tekuće godine. Kako je sam izjavio, nakon 3 meseca bez ikakvog angažmana doneo je odluku da se povuče iz fudbala.

Ovaj 35-godišnjak tokom cele svoje karijere ostvario je ukupno 615 utakmica, a postigao je čak 224 pogotka i 88 asistencija. Kako smo već napisali, u redovima Sautemptona, gde je praktično postao legenda, proveo je 5 godina (u periodu od 2009. do 2014.), a kao “Svetac“ na svom kontu sakupio je 230 nastupa, kao i 115 golova i 64 asistencije.

Iako su glasine o njegovom umeću bile veoma raširene po celom Ostrvu još mnogo godina u nazad, poziv u reprezentaciju Engleske dobio je tek u avgustu 2013. godine, a već na svom debitantskom nastupiti postigao je pogodak i to verovali ili ne iz prvog dodira sa loptom. Od 2013. godine u dresu “Lavova“ ostvario je 11 nastupa i pritom 3 puta bio precizan.

Sve u svemu, Riki Lambert je bio, jeste i ostaće jedna od najvećih legendi modernog engleskog fudbala, a pre svega Sautemptona.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje