subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Lekler osvojio pol u Singapuru

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa prve pozicije trku za Veliku nagradu Singapura. Lekler je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:49.412 minuta. Drugo mesto pripalo je Seriju Peresu iz Red Bula. Meksikanac je imao minimalan zaostatak od 22 hiljaditinke u odnosu na Leklera. Treći je bio Luis Hamilton koji je takođe bio veoma brz.

Kvalifikacije u Singapuru su bile izuzetno zanimljive i uzbudljive, jer su se vozile u promenljivim vremenskim uslovima. Kako je vreme odmicala staza se sušila i samo je bilo pitanje ko će preuzeti prvi korak. Na kraju je najbrži bio Lekler koji je potvrdio sjajnu formu sa treninga.

Senku na pol poziciju Leklera bacila je u najmanju ruku čudna odluka Red Bula da u finišu pozovu Ferštapena u boks, dok se ovaj borio za pol poziciju. Takav plan doveo je do toga da Ferštapen zauzme osmo mesto i malo zakomplikuje sebi trku.

Najbolji među ostalima bio je Karlos Sains koji je bio ispred Fernanda Alonsa. Prvih deset su kompletirali Lando Noris, Pjer Gasli, Maks Ferštapen, Kevin Magnusen i Juki Cunoda.
Trka za Veliku nagradau Singapura je na programu u nedelju od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje