subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Lekleru pol pozicija u Bahreinu

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Bahreina. Mladi Lekler je tokom svih treninga bio najbrži, a kao šlag na tortu došla je ova pol pozicija koja je samo potvrdila njegovu dominaciju. Momak iz Monaka je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:27.866 i tako postao prvi čovek iz Monaka koji je osvojio pol poziciju. Drugi je bio njegov timski kolega Sebastijan Fetel, a treći vozač Mercedesa Luis Hamilston.

U prvih 10 našli su se još Valteri Botas, Maks Ferštapen, Kevin Magnusen, Karlos Sajnc, Roman Grožan, Kimi Raikonen i Lando Noris.

Posle prvih treninga bilo je jasno da će najveći bitku voditi dvojac iz Ferarija. Lekler i Fetel su tokom svih treninga držali prve dve pozicije, i tako je bilo u kvalifikacijama. Na momente su se u borbu uključili i vozači Mercedesa, ali razlika između Ferarija i Mercedesa je bila prevelika da bi Hamilton i Botas nešto mogli da urade.

Najveće razočaranje su svakako vozači Renoa koji i na drugoj trci u sezoni imaju velikih problema. Niko Hulkenberg nije uspeo da se kvalifikuje u Q2, a ništa bolji nije bio ni Danijel Rikardo koji će trku početi sa 11. mesta.

Zvezda ovih kvalifikacija pored Leklera je svakako vozač Meklarena Lando Noris koji drugu trku za redom počinje u prvih 10.

Trka za Veliku nagradu Bahreina je na rasporedu u nedelju od 17:00

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje