četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: revanš mečevi 2. kola – najave i prognoze (2. deo)

U prvim mečevima videli smo neke krajnje čudne rezultate ali uostalom tako je tokom svakog letnjeg perioda kada ekipe još nisu formirane u potunosti i ulaze u ove mečeve iz jakih pripema, tako da se ništa drugo i nije moglo očekivati. U četvrtak su na programu revanš mečevi, a mi ćemo vam u drugom delu najave, ukratko analizirati 15 utakmica koje su na programu od 19:30 do 21:15.

19:30 Fola Esch (Luksemburg) – Inter Baku (Azerbejdžan)

(prvi meč 1:0 za Inter Baku)

Prvi meč koji je odigran prošlog četvrtka, doneo nam je tvrd meč bez ijedne stopostotne prilike u prvom delu igre, a oba tima upitala su tek 3 odnosno 2 neprecizna šuta ka golu. Nešto ofanzivnija igra u drugom delu donela je po dve dobre situacije pred oba gola, a jednu je iskoristio Seyidov u doneo prednost Interu pred revanš. Meč je po svemu bio izjednačen, tako da sličan meč očekujemo i u revanšu, bez puno golova i sa jako malo šansi.

PREDLOG za klađenje: 

  • 0-2 gola na meču (kvota 1,80)
  • 1P0-1&2P0-2 (od 0-1 gol u prvom poluvremenu i od 0-2 gola u drugom) (kvota 1,65)

19:30 Galatasaraj (Turska) – Ostersunds (Švedska)

(prvi meč 2:0 za Ostersunds)

Jedno od najvećih iznenađenja u prvim mečevima priredili su upravo igrači švedskog Ostersundsa savladavši favorizovani Galatasaraj. Opet se pokazalo da je izuzetno bitna činjnenica što je šveđanima prvenstvo u toku i što u takmičarskom ritmu dočekuju ekipu koja je tek pre 10-ak dana počela pripreme. Iako je Galatasaraj imao prividnu inicijativu i više udaraca na gol rivala, Ostersunds je sa dva pogodka od 3 šuta u okvir gola rivala stekao lepu prednost pred revanš u Istanbulu. U revanšu se očekuje jako ofanzivna postava Galatasaraja i napadi od prvog minuta meča jer što utakmica više bude odmicala, to će Turci teže da slome otpor Šveđana koji su u takmičarskom ritmu.

PREDLOG za klađenje:

  • D2-4 gola ( Galatasaraj postiže od 2 do 4 gola ) (kvota 1,50)

19:30 Utreht (Holandija) – Valeta (Malta)

(prvi meč završen 0:0)

I kada smo prognozirali ishod prvog meča na Malti, ukazali smo na mogućnost da ovde dođe do iznenađenja jer je tim Utrehta u stvranju, a dvojica jako važnih igrača iz ofanzivnog dela tima napustila su klub, a kao zamene su stigli treći i četvrti najbolji strelac Druge lige i tek im predstoji period dokazivanja u klubu. Može se reći da su oba rivala imala svoje šanse u prvom meču, ali jako malo iz kategorije stoprocentnih. Očekujemo da se ekipa Utrehta donekle konsolidovala i da je ušla u bolji ritam nego pred prvi meč, i da će ekipa Valete morati da položi oružije na ovom gostovanju.

PREDLOG za klađenje:

  • SP1 (Super pobeda Utrehta /pobeda bez primljenog gola) (kvota 1,70)

19:45 Lucern (Švajcarska) – Osijek (Hrvatska)

(prvi meč 2:0 za Osijek)

Hrvatski predstavnik je uspeo relativno lako da savlada ekipu iz Švajcarske koja je tokom prelaznog roka ostala bez nekoliko igrača. Koliko je ekipa Osijeka dominirala pokazuje i 12 udaraca ka golu rivala od čega 6 u okvir gola, dok je jedan van okvira završio i na prečki. Gosti za 90 minuta meča nisu uspeli da stvore nijednu šansu i ugroze odbranu Osijeka, uputili su svega jedan udarac ka golu i to van okvira za 90 minuta utakmice. Iako je Osijek relativno lako slavio u prvom meču, očekujemo da se Švajcarci neće predati i da će pokušati da im se revanširaju u drugom susretu.

PREDLOG za klađenje:

  • 1-3 gola ( od 1 do 3 gola na utakmici) (kvota 1,40)

 20:00 AEL Limasol (Kipar) – Niederkorn (Luksemburg)

(prvi meč pobeda Ael-a 1:0)

Jako otvorena igra u prvom meču od strane oba rivala nije donela goleadu, iako su i jedan i drugi tim uputili puno udaraca u okvir gola. Domaćin, Niederkorn uputio je čak 9 udaraca u ovkir, dok su gosti to činili 7 puta. Što se tiče poseda lopte, Ael je tu kontrolisao situaciju i 61% vremena držao posed lopte u svojim nogama. Smatramo da će ovo biti ,,kraj sna“ za Luksemburžane, koji su već načinili neverovatan rezultat pobedom nad Glazgov Rendžersom u prvom kolu.

PREDLOG za klađenje:

  • 1-2 PP ( od 1 do 2 gola u prvom poluvremenu) (kvota 1,60)

20:00 Domžale (Slovenija) – Valur (Island)

(prvi meč pobeda Domžala 2:1)

Već u prvom susretu ekipa Domžala je pokazala da dolazi iz kvalitetnije lige i uspela da postigne čak 2 gola na terenu trenutno vodeće ekipe Islandskog prvenstva. Iako utakmica nije obilovala šansama niti dominacijom ijednog protivnika, videli smo čak tri gola na ovom susretu. Valur je čak u pojedinim delovima meča više napadao i pokušavao da dođe makar do poravnanja, ali su gosti organizovanom odbranom sprečili opasnije situacije, naročito posle centaršuteva sa boka. Ne može se reći da Domžale spada u krem evropskih ekipa, ali na domaćem terenu bi trebalo da završe započeto na Islandu.

PREDLOG za klađenje:

  • 1X&0-3 gola(pobeda Domžala ili nerešeno uz 0 do 3 gola na meču) (kvota 1,55)

 20:00 Leh Poznanj (Poljska) – Haugesund (Norveška)

(prvi meč 3:2 za Haugesund)

Duel dva tima sličnog kvaliteta doneo je interesantan susret u prvom sudaru, gde je viđeno čak 5 pogodaka, ali i još puno interesantnih situacija pred oba gola. Domaći tim uputio je 10 udaraca ka golu Poljaka, od čega 8 u okvir gola, dok su gosti šutirali čak 15 puta, ali je broj preciznih udaraca koji su išli ka okviru svega 4. Pitanje je da li će domaćin moći da računa na Jevtića koji je postigao gol u prvom susretu, jer je zbog povrede propustio i meč prvog kola, a gotovo sigurno neće igrati najbolji strelac tima prošle sezone Robak. Za vikend su oba tima odigrala svoje mečeve u domaćim prvenstvima. Leh je remizirao sa Sandejom 0:0, dok je Haugesund slavio protiv Alesunda 2:0. Leh će morati da igra otvoreno i dođe do gola koji ih vodi dalje, ali će to otvoriti prostor za kontre gostiju koje su im možda i najjača strana u ovom trenutku.

PREDLOG za klađenje: 

  • GG (oba tima postižu najmanje po jedan gol) (kvota 1,85)

20:00 Skenderbeu (Albanija) – Kairat Almati (Kazahstan)

(prvi meč nerešeno 1:1)

Pred prvi meč ekipa Kairata je slovila za velikog favorita i očekivala se makar minimalna pobeda pred revanš u Albaniji, ali su gosti uspeli da postignu pogodak i prebace šanse za prolazak na svoju stranu. Potpuno ujednačen posed u prvom susretu, isti broj udaraca ga golu i jednog i drugog rivala pokazuju da je reč o ekipama sličnog kvaliteta i da su šanse za prolazak i dalje podjednake. Napadač Kairata Gerard Gohi opet je postigao gol i trenutno vodi na listi najboljih strelaca kvalifikacija, a predstavljaće najveću opasnost po gol Albanaca i u revanš meču. Očekujemo meč koji neće biti atraktivan za gledanje i koji će možda biti rešen i sa samo jednim pogodkom, jer ni jedan ni drugi tim neće srljati.

PREDLOG za klađenje:

  • P/K X (poluvreme ili kraj nerešeno) (kvota 1,60)
  • 1P0-1&2P0-2 (od 0-1 gol u prvom poluvremenu i od 0-2 gola u drugom) (kvota 1,40)

20:30 Crvena Zvezda(Srbija) – Irtiš Pavlodar (Kazahstan)

(prvi meč nerešeno 1:1)

Zvezda je u prvom meču odigrala dobro iako je primetno da određeni igrači nisu još uvek u potpunosti uigrani sa timom poput debitanta Jovičića. Iako utakimica nije obilovala šansama, oba tima iskoristila su grešeke odbrane oba tima, i sa bele tačke došli do po jednog gola. Iako nije pokazala veliku razliku u kvalitetu, Zvezda na domaćem terenu igra drugačije, a Irtiš teško da ima sa čime da zapreti ukoliko se posmatra samo prvi meč, jedin šansa Kazahstanaca može da bude prekid iz slobodnih udaraca ili kornera. Smatramo da će posed ići na stranu domaćina, a da li će i realizacija biti dobra zavisiće od mnogo faktora.

PREDLOG za klađenje:

  • 1&0-3 gola (pobeda Zvezde i od 0 do 3 gola na meču) (kvota 1,80)

20:30 Jagielonija (Poljska) – Gabala (Azerbejdžan)

(prvi meč nerešeno 1:1)

Jagielonija jeste ostala bez svog najboljeg igrača prošle sezone Vasiljeva koji se vratio u Piast, a za Jagieloniju je prošle sezone postigao 13 golova i 14 asistencija, ali i bez njega, Jagielonija je uspela da ostane neporažena na gostovanju nezgodnoj Gabali, koja je pokušavala toko celog meča da dođe do prednosti pred revanš ali je sve to više izgledalo haotično i slučajno nego što se videla neka organizacija u igri, dok je Jagielonija delovala kao tim koji zna šta hoće, u prvom poluvremenu otvorenija igra dok je u nastavku mogla preko kontranapada da dođe do još nekoliko golova ali se istako golmana Gabale. U revanšu očekujemo da Jagielonija potvrdi dobru igru iz ovog meča i prvog kola prvenstva gde su slavili protiv Termalike 0:1, i savlada ekipu Gabale.

PREDLOG za klađenje:

  • 1 ( pobeda Jagielonije) (kvota 1,85

20:30 Mladost P. (Crna Gora) – Šturm Grac (Austrija)

(prvi meč 0:1 za Mladost)

Definitivno i najveće iznenađenje prvih mečeva, kada je Mladost uspela da već na početku meča iskoristi grešku štopera, koji je najpre vratio kratak pas ka svom golmanu, a zatim i srušio protivničkog igrača za penal koji se na kraju izrodio u jedini gol na meču. Tokom celog meča ekipa Šturma je napadala, ali bez neke valjane ideje, ali se mora reći i da se Mladost znalački branila i odbranila, tako da će imati velike šanse da na stadionu Pod Goricom (na kome inače ne igraju svoje mečeve), dođu do istorijskog prolaska dalje. I u revanšu očekujemo da igrači Šturma još jače napadnu Mladost, ali im svakako neće biti lako jer u prvom meču nisu pokazali da imaju puno igrača koji mogu i znaju da napadaju organizovanu ,,bunker“ odbranu.

PREDLOG za klađenje:

  • 2 & 0-3 gola (pobeda Šturma i od 0 do 3 gola) (kvota 2,25)
  • X2&0-3 (nerešeno ili pobeda Šturma i od 0 do 3 gola) (kvota 1,65)

20:45 Gorica (Slovenija) – Panionios (Grčka)

(prvi meč pobeda Panioniosa 2:0)

Relativno očekivana i lagana pobeda za Panionios, na terenu gde i mnogo veća imena od Gorice teško uzimaju bodove i dolaze do pobeda ili nerešenog ishoda. Videlo se u igri Panioniso da ih je napustilo nekoliko bitnih igrača, naročito dvojac u sredini terena koji je prešao u redove Olimpijakosa, ali su i pored toga pokazali da su u ovom trenutku kvalitetniji tim od Slovenaca, koji su tokom celog meča više pažnje posvetili čuvanju svog gola i uputili samo 2 šuta u okvir gola Panioniosa. U revanš meču ne očekujemo neku lepršavu igru, Gorica mora da napdane što će otvoriti šansu da Panionios postigne još najmanje jedan gol i reši u potpunosti prolazak u narednu rundu.

PREDLOG za klađenje:

  • G1-2gola (Panionios postiže od 1 do 2 gola na meču) (kvota 1,55)

20:45 Široki Brijeg (BiH) – Aberdin (Škotska)

(prvi meč nerešeno 1:1)

Iako se ekipi iz Hercegovine nisu davale velike šanse u prvom meču protiv Aberdina, zalaganjem i borbenošću uspeli su da izbore povoljan rezultat. Aberdin je uputio 5 udaraca u okvir gola, dok je 7 udaraca išlo van okvira gola. Gosti su uspeli da upute samo dva udarca u okvir gola, od kojih je jedan završio u mreži, puno duela, čak 36 faulova na meču, govore o sporom tempu u kakvom je odigrana utakmica, oba tima igraju dugim loptama i često traže svoje snažne napadače, a sličnu igru očekujemo i u revanš susretu. Domaći tim će najverovatnije biti nateran da brani prednost koji je stekao, a Aberdin nije pokazao u prvom meču da će do preokreta lako doći.

PREDLOG za klađenje:

  • 1P0-1&2P0-2 (od 0-1 gol u prvom poluvremenu i od 0-2 gola u drugom) (kvota 1,40)
  • 1D0 ( Široki Brijeg ne postiže gol u prvom poluvremenu) (kvota 1,50)

 


21:00 Videoton (Mađarska) – Kalju Nome (Estonija)

(prvi meč pobeda Videotona 3:0)

Videoton je na meču u Estoniji na prvi pogled rutinski došao do pobede od 3:0, ali se mora reći da je sreća bila sastavni deo te pobede, jer je golman domaćih načinio dva penala u situacijama kada to baš i nije bilo neophodno jer su igrači odlazili sa loptom u gol aut. Osim toga Videoton je za nijansu imao veći posed lopte, ali su timovi bili izjednačeni u broju udaraca na gol po 11, a po 5 je išlo u okvir gola. Kalju Nome realno nema kvalitet da bitnije ugrozi prednost Videtona, ali ne očekujemo da Videton bude preraspucan na meču.

PREDLOG za klađenje: 

  • G0 golova ( Kalju Nome ne postiže gol na meču) (kvota 1,70)

21:15 KR Rejkjavik (Island) – Makabi Tel Aviv (Izrael)

(prvi meč pobeda Makabija 3:1)

Ekipa iz Rejkjavika vezala je dva poraza, posle onog u prvom meču od Makabija 3:1, i u domaćem prvenstvu poraženi su od Stjarnana 2:0, tako da sada vide priliku da se iskupe pred svojim navijačima. Temperatura i klima na Islandu biće im jedan od saveznika jer Makabi dolazi sa tropskih plus 35, na islandskih 12, tako da će biti interesantno kako će se igrači aklimatizovati. U prvom susretu sve do prvog gola i vođstava KR Rejkjavika nije bilo ozbiljnih prilika, u prvom delu igre tek jedan šut u okvir gola Makabije i nijeda šut KR Rejkjavika, koji je iz prvog uspeo da postigne gol. Ta činjenica dala je elan igračima Makabija da jače krenu ka golu, izjednačili su posle sedam minuta, a do prednosti došli u 79. i 82.minuta, ali se mora istaći da su imali i dosta sreće prilikom postizanja prvog i trećeg gola jer se lopta odbijala na nogu igrača Makabija.

PREDLOG za klađenje:

  • GG ( oba tima postižu najmanje po jedan gol) (kvota 1,90)

Nadamo se da smo vam ovim kratkim najavama makar dali ideju šta i kako da tipujete na ovim mečevima, naši predlozi predstavljaju individualno mišljenje urednika i nisu sigurni, a na njih uložite samo oniliko koliko ste spremni da izgubite, a mi se nadamo što većem broju pogodaka. Srećno!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje