petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: revanš mečevi 3. kola – najave i prognoze (2. deo)

Danas nam predstoji odigravanje čak 27 utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a u ovom članku predstavićemo vam kratku najavu i predlog za 10 utakmica po izboru urednika. Nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


17:00 Dinamo Minsk (Belorusija) – AEK Larnaka (Kipar)

(prva utakmica: AEK Larnaka – Dinamo Minsk – 2:0)

AEK je očekivano na Kipru uspeo doći do pobede uz 2 postignuta gola, a revanš utakmica u Belorusiji ima velike izglede da se završi u korist druge ekipe. Tokom tih 90 minuta Dinamo nije uopšte bio loša ekipa, iako je za nijansu više iskustva i sreće imao domaćin. Svakako da u beloruskoj prestonici treba očekivati drugačije postavljeni Dinamo, a s’ obzirom da Kiprani znaju itekako da se opuste u gostima, gde će im dodatan problem predstavljati i aklimatazija nije isključeno da Dinamo doće do pozitivnog rezultata. Svakako da kod kuće umeju da igraju tvrdo i da grade akcije preko kontra napada, ali danas je drugačija situacija i očekuje se da krenu ka golu protivnika od samog starta. Kvaliteta imaju i sigurno je da mogu biti konkurentni.

1X @1,40 (pobeda domaćina ili remi)


19:00 Gabala (Azerbejdžan) – Panatinaikos (Grčka)

(prva utakmica: Panatinaikos – Gabala – 1:0)

U prvoj utakmici kao dominantnija ekipa naravno bio je Panatinaikos koji je ka golu protivnika uputio čak 20 šuteva, ali tek sa bele tačke uspeo doći do prenosti od 1 gola. Loša realizacija “zeleno-belih“ i ovaj put došla je do izražaja i iako su u svakom segmentu bili bolji i večeras će morati da postignu bar 1 do 2 gola ne bi li zasigurno obezbedili plasman u narednu fazu. Gabala pod hitno mora da zaboravi prvu utakmicu, s’ obzirom da su zapretili svega 3 puta, a svakako da će danas na svom terenu morati da krenu agresivnije. To svakako da može biti problem, s’ obzirom da Panatinaikos zna baš u ovakvim utakmicama odigrati veoma defanzivno, sa minimalnim brojem golova, a i pored toga Gabala nije ekipa koja može praviti ogromne probleme jačim ekipama.

0-2 @1,55 (2 ili manje golova na utakmici)


19:00 Oleksandrija (Ukrajina) – Astra Đurđu (Rumunija)

(prva utakmica: Astra Đurđu – Oleksandrija – 0:0)

Ukrajinski predstavnik je tokom prve utakmice neočekivano u svakom segemntu igre nadigrao rumunsku Astru i na revanš susret koji će odigrati u svom gradu dolaze sa manje-više povoljnim rezultatom. Svakako da je malo ko očekivao da će jedna prosečna ukrajinska ekipa uspeti ka golu jedne od najkvalitetnijih ekipa iz Rumunije uspeti da uputili 10 šuteva i da bude bolji rival tokom svih 90 minuta. Astra se sa samo 5 šuteva, od čega ni jedan nije bio iole opasan, praktično obrukala na toj utakmici iako nisu poraženi, te danas moraju da igraju na sve ili ništa. Nakon te utakmice Astra je uspela da slavi nad Polijem u domaćem šampionatu rezultatom 3:0, dok je Oleksandrija protiv prošlosezonske “bronzane“ ekipe, Zarje iz Luganjska, uspela da izvuče remi iako su imali gol prednosti. Svakako da će se Ukrajinci danas zatvoriti i pokušati, kao što to odlično umeju, da je umrtve što više, te tek nakon kontra-napada stvore pravu priliku, pogotovo zbog činjenice da im zbog crvenog kartona neće pomoći jedan od najboljih igrača, Sergij Basov. Mislimo da Oleksandrija može veoma dobro da se pokaže kod kuće, te da ako ništa drugo ostane na minimalnom broju golova.

0-2 @1,55 (2 ili manje golova na utakmici)


19:00 Zenit Sankt Peterburg (Rusija) – Bnei Jehuda (Izrael)

(prva utakmica: Bnei Jehuda – Zenit St. Peterburg0:2)

Zenit je u prvoj utakmici apsolutno nadigrao Izraelce i pokazao o kakvoj fudbalskoj sili se radi. Iako su igrači Bnei Jehude prvih 45 minuta uspeli da sačuvaju svoju mrežu, kvalitetna postava ruskog giganta uspela je da rezultat u drugom delu podigne na 2:0 i tako praktično reši pitanje prolaska. Zenit sa svojih 16 šuteva ka golu protivnika bio je stalna pretnja po gol golmana Zubasa, dok je pak sa druge strane Lunjov imao svega 4 intervencije tokom svih 90 minuta. Zenit jeste rešio pitanje prolaska, ali sada igraju na svom terenu i jako su male šanse da će pred svojim navijačima kalkulisati i puštati protivnika da preti.. Nakon te prve utakmice obe ekipe su odigrače po ligašku utakmicu, Bnei Jehuda je poražena od Makabi Tel Aviva 2:0, dok je Zenit zabeležio trijumf nad Tosnom 0:1. Zenit jeste višestruko kvalitetnija ekipa i mislimo da će i da danas zabeležiti pobedu, s’ obzirom da je trenutan stil igre plavo-belih takav, možda čak i sličnim rezultatom kao i prošli put.

1&0-3 @1,95 (pobeda domaćina uz 3 ili manje golova na utakmici)


19:30 Fenerbahče (Turska) – Šturm Grac (Austrija)

(prva utakmica: Šturm Grac – Fenerbahče1:2)

Fenerbahče je uspeo na jedvite jade da dođe do pozitivnog rezultata u prvoj utakmici pošto su nakon primljenog gola uspeli da naprate preokret već u prvom poluvremenu, autogolom Marešića, a zatim i golom Nojštetera. Austrijska ekipa u tih 90 minuta bila je višestruko kompletnija i stabilnija ekipa i može se reći nezasluženo su pretrpeli poraz. S’ obzirom da iz te utakmice Fenerbače vuče pobedu i 2 gola u gostima nema sumnje da će Austrijanci večeras igrati na sve ili ništa. Ako uzmemo u obzir kakav stil igre se uglavnom gaji među austrijskim ekipama, kao i činjenicu da su nakon toga u ligaškoj utakmici slavili nad Austrijom iz Beča sa 3:2, treba očekivati još jednu efikasnu utakmicu.

DA2 @1,60 (gosti postižu bar 1 gol)


19:45 Lingbi (Danska) – Krasnodar (Rusija)

(prva utakmica: Krasnodar – Lingbi – 2:1)

Ekipa Krasndora je tokom prve utakmice uspela da napravi preokret u drugom poluvremenu, s’ obzirom da su nakon primljenog gola (65′) precizni bili Klason (67′) i Sulejmanov (90+3′). Imali su Rusi zaista dosta sreće da dođu do pozitivnog rezultata, a zbog katastrofalne realizacije teško je i zamisliti kako su uspeli da postignu ta dva pogotka. Sve u svemu, Lingbi je ka golu Sinicina uputio 17 šuteva i tokom cele utakmice igrali su fantastično, a jednostavno nisu imali ono što je imao Krasnodar, sreću. Svakako da će danas igrati ofanzivnije, nemaju šta da izgube, ali svakako da je ova prednost Krasnodara dostižna. Nakon tog susreta Krasnodar je u ruskom šampionatu poražen od Spartaka 2:0, dok je Lingbi poražen od Brondbija 5:3.

1X @1,50 (pobeda domaćina ili remi)


20:00 Skenderbeg (Albanija) – Mlada Boleslav (Češka)

(prva utakmica: Mlada Boleslav – Skenderbeg – 2:1)

Mlada Boleslav je u prvoj utakmici očekivano bila dominantnija ekipa, a albanski predstavnik je na veliku sreću autogolom domaćina uspeo da sačuva bar neke šanse za prolaz u narednu fazu. Dok su Česi ka golu protivnika uputili ukupno 15 šuteva, Albanci su zapretili svega 6 puta iako su imali posed lopte u svojim nogama. Svakako da Skenderbeg svoja bolja izdanja ima upravo kod kuće i treba očekivati nešto stabilniji i ofanzivniji tim, koji može da dođe bar do gola protiv ovakve ekipe. Mislimo da to uopšte nije nemoguće te da su velike šanse da Albanci možda i izbore plasman u poslednji deo kvalifikacija.

DA1 @1,40 (domaćin postiže bar 1 gol)


20:00 PAOK (Grčka) – Olimpik Donjeck (Ukrajina)

(prva utakmica: Olimpik Donjeck – PAOK – 1:1)

Olimpik je u svom debitantskom nastupu u evropskim takmičenjima uspeo da napravi iznenađenje odigravši nerešeno sa grčkim velikanom PAOK-om. Naravno treba istaći činjenicu koja je zaista neverovatna, a to je da su Ukrajinci u svakom aspektu igre bili dominantniji gde su ka golu protivnika uputili čak 16 šuteva, dok je PAOK pretio svega 10 puta. Ponesen tim rezultatom svakako da će danas igrati sa visokom motivacijom, ali PAOK kao jedna od najkvalitetnijih ekipa Grčke koja će sada igrati na svom terenu jednostavno mora da prođe dalje. Nakon te utakmice Olimpik je u domaćem šampionatu zabeležio remi bez golova sa Veresom, gde su pojedine igrače i odmarali. Danas svakako da od njih treba očekivati defanzivnu formaciju i pravljenje prilika preko kontra-napada.

1X&0-3 @1,40 (pobeda domaćina ili remi uz 3 ili manje golova na utakmici)


20:15 Leh Poznanj (Poljska) – Utreht (Holandija)

(prva utakmica: Utreht – Leh Poznanj – 0:0)

Leh i Uteht su prvu utakmicu odigrali veoma neefikasno, a s’ obzirom da se radi o dve veoma napadačke ekipe svakako da je to bilo neočekivano. Nakon remija na utakmici gde je za nijansu (sa 2 šuta više) bio bolji Leh, ali i pored toga sve je otvoreno i šanse postoje za obe strane. Leh sigurno da ima mnogo problema u napadu, iako su u domaćem šampionatu slavili nad prosečnom ekipom Pijasta, i pitanje je koliko će šansi iskoristiti danas na svom terenu. Mislimo da će pre svega izostanak najboljeg igrača Darka Jevtića biti ogroman nedostatak ekipe Leha koji će pomoći Utehtu da prođe dalje. Očekujemo još jednu neefikasnu utakmicu, a možda čak i ponavljanje rezultata iz prve utakmice, iako je sve otvoreno i obe ekipe imaju šanse.

0-2 @1,60 (2 ili manje golova na utakmici)


20:30 Midtjiland (Danska) – Arka Gdinja (Poljska)

(prva utakmica: Arka Gdinja – Midtjiland – 3:2)

Arka je u prvoj utakmici kao apsolutni autsajder uspela da iznenadi učesnika nokaut faze Lige Evrope u sezoni 2015-16.  Iako je utakmica bila izjednačena, gde je samo 1 šut više imao poljski predstavnik oni su igrali opuštenije, naravno zbog činjenice da su jedna od slabijih ekipa Poljske. Midtjiland je u taj susret ušao sa imperativom pobede i zbog toga viđali smo dosta grešaka na sredini tereno nakon čega je Arka brzo uspela da stvori prilike i postigne golove. Svakako da će Arka danas čuvati rezultat, a Danci moraju igrati na sve ili ništa. Mislimo da će Midtjiland uspeti da dođe do pobede, ali sudeći po kvalitetnoj defanzivni Arke do pobede minimalnim brojem pogodaka.

1 @1,40 (pobeda domaćina)


Kakva su Vaša očekivanja za ove utakmice? Da li mislite da ćemo videti par iznenađenja?

Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje