četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: revanš utakmice plej-of runde kvalifikacija – najave i prognoze

Večeras su na programu 22 revanš utakmice plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope, a u ovom članku predstavićemo Vam najave 8 utakmica koje su po mišljenju urednika interesantne za praćenje. Nadamo se da će Vam najave pomoći pri odlučivanju, a da će procenat prolaznosti predloga biti veoma visok.


19:00 Oleksandrija (Ukrajina) – BATE Borisov (Belorusija)

(prva utakmica: BATE Borisov – Oleksandrija – 1:1)

Oleksandrija je u Belorusiji napravila odličan posao, s’ obzirom da se u svoj grad vraćaju sa zabeleženim remijem i postignutim golom u gostima što svakako znači kada je reč o ovakvom rivalu kao što je BATE. Oleksandrija u tom susretu, nije imala šta da izgubi te su krenuli ofanzivnije nego inače što im se dosta isplatilo jer su bili konstantna pretnja golu protivnika, a odmah pošto su primili gol u 8. minutu uspeli su da poravnaju rezultat 11 minuta kasnije te da taj remi sačuvaju do kraja utakmice. Sada naravno treba očekivati da Oleksandrija bude pažljiva jer su praktično na korak od istorijskog plasmana u Ligu Evrope, te svakako da treba očekivati da bar u prvih 45 minuta, kada je BATE možda i najslabiji, da napadnu, daju gol i nakon toga čuvaju rezultat, što bi trebalo da se desi tokom celog drugog poluvremena. S’ obzirom da Oleksandrija u Ukrajini igra može se reći loše, Evropa im je sada prioritet i svakako da treba očekivati čuvanje rezultata, pa mislimo da je klađenje na mali broj golova u drugom delu najbolja opcija.

2P0-1 @1,45 (0 ili 1 gol u drugom poluvremenu)


19:00 Zenit Sankt Peterburg (Rusija) – Utreht (Holandija)

(prva utakmica: Utreht – Zenit St. Peterburg – 1:0)

Utreht je na prvoj utakmici pukom srećom došao do pobede minimalnim rezultatom, s’ obzirom da su uspeli da probiju dosta tvrd zid koji je Zenit postavio ispred svog gola ne bi li se kući vratio sa remijem bez golova. Sada svakako treba očekivati dosta ofanzivniji Zenit nego što bi se to očekivalo da je ta utakmica okončana rezultatom 0:0, a sudeći po timu koji Zenit ima mislimo da to ne može da bude ogroman problem, s’ obzirom i da se Utreht nešto slabije snalazi u gostima. Sigurno da veliki broj Argentinskih igrača baš na ovoj utakmici moraju da pokažu svoj kvalitet jer ih “samo“ nekoliko golova deli od grupne faze koja im pre svega može doneti, možda i male, ali veoma bitne finansijske prihode. Mišljenja smo da Utreht jednostavno neće moći da računa mrežu na gostujućem terenu pred punim stadionom u Sankt Peterburgu, a pored izuzetno kvalitetnog i pre svega skupog Zenitovog tima problem može da im predstavlja hladno vreme u “Severnoj prestonici“ Rusije gde će pored moguće kiše temperatura biti jedva nešto više od 10 stepeni.

1&2-5 @1,70 (pobeda domaćina uz 2 do 5 golova na utakmici)


19:30 Fenerbahče (Turska) – Vardar (Makedonija)

(prva utakmica: Vardar – Fenerbahče – 2:0)

Ogromno iznenađenje desilo se prošle nedelje u Skoplju gde je domaći Vardar uspeo da kao apsolutni autsajder zabeleži trijumf rezultatom 2:0 i tako donekle mirnije odleti za Tursku. Svakako da na ovoj utakmici treba očekivati ultra-ofanzivni Fenerbahče, a nema sumnje i da će sudije na neki način pomoći da turski predstavnik dođe do pobede, samim tim i do prolaza, ali koliko god se sve to bude desilo Vardar takođe poseduje kvalitet i sigurno da prostor koji bude ostavljan prilikom napada Fenerbahčea mogu da iskoriste na najbolji mogući način. Prednost od 2 gola razlike u korist Vardara svakako govori kako stvari u ovom trenutku stoje, a iako turski predstavnik važi za jednog od najiskusnijih ekipa iz ovog dela Evrope u ovim takmičenjima ta prednost zaista jeste velika. Zbog direktnog crvenog kartona u prošloj utakmici na revanš susretu sa Vardarom neće nastupiti defanzivni vezista Souza kojij je tokom prethodne dve sezone bio ključni igrač Fenerbahčea na sredini terena.

Prolaz 2 @1,85 (gosti prolaze dalje)


20:00 AEK (Grčka) – Klub Briž (Belgija)

(prva utakmica: Klub Briž – AEK – 0:0)

I jedna i druga ekipa u prvom susretu pružile su nam dosta dosadnu i pre svega “mrtvu“ utakmicu što se naravno može primetiti i po rezultatu, a jako je teško prognozirati ko bi u ovom trenutku sudeći po izdanjima iz Belgije mogao da prođe dalje. Svakako da određenu prednost zbog domaćeg terena ima AEK, koji to koristi nešto bolje nego belgijski predstavnik. Sigurno da borba tek danas treba da se razvije i sudeći po ofanzivi Klub Briža, ali i njihovoj slaboj odbrani u tim trenucima treba očekivati suštu suprotnost prvom susretu i naravno veliki broj golova. Nakon prvog susreta obe ekipe odigrale su po utakmicu u domaćem šampionatu gde je Klub Briž u gostima savladao Kortrijk (1:2), a AEK na svom terenu ekipu Panetolikosa (2:0). Mišljenja smo da danas možemo videti golove sa obe strane, ali da će utakmica biti dosta izjednačena od početka do kraja, te daje opcija za remi na poluvremenu ili kraju utakmice možda i najbolja opcija za klađenje.

P/K X @1,65 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


20:00 Midtjiland (Danska) – Apolon (Kipar)

(prva utakmica: Apolon – Midtjiland – 3:2)

Apolon je na prvoj utakmici posle dosta muka uspeo da izvuče pobedu, ali sa 2 primljena gola što im na ovom gostovanju može biti ogroman problem. Midtjiland svakako sada mora da napadne na svom terenu, jer naravno, klima na Kipru ni njima nije odgovara, ali s’ obzirom da su pružili dosta dobro izdanje nema sumnje da tako nešto mogu ponoviti kod kuće. Nakon tog susreta danski predstavnik uspeo je da savlada ekipu Odensea (rezultatom 0:2), zbog čega su se popeli na 2. mesto u danskom prvenstvu te sada svakako da vlada odlično raspoloženje u ekipi kojoj bi eventualni plasman u grupnu fazu itekako mnogo značio prvenstveno zbog finansijskih prihoda. Kao što smo rekli, Danci su se odlično pokazali na Kipru gde klima nije išla u njihovu korist, ali sada kod kuće gde imaju 5 pobeda na isto toliko utakmica u nizu svakako da moraju savladati dosta lošeg gosta koji je praktično imao dosta sreće u prvom susretu.

1 @1,75 (pobeda domaćina)


20:00 Videoton (Mađarska) – Partizan (Srbija)

(prva utakmica: Partizan – Videoton – 0:0)

Partizan je donekle uspeo da odigra utakmicu bez golova, što sudeći po činjenici da su igrali na svom terenu, ali pred gostujućim navijačima možda i jeste najbolja opcija. Taj susret bio je dosta zamoran za gledanje, opasnijih akcija kao da nije ni bilo, ali svakako da je Partizan delovao dosta bolje u odnosu na mađarskog predstavnika za koga se očekivalo da će uz pomoć Marka Nikolića veoma brzo otkriti dobitnu kombinaciju protiv “crno-belih“. Zbog sve izvesnijih izostanaka glavnih igrača poput Anela Hadžića, Marka Šćepovića, pa možda i Ezekijela Hentija svakako da će Partizan imati određenu prednost, a zbog povreda tih igrača Videoton će biti primoran da donekle promeni formaciju. Mislimo da će se i pored sve izvesnije ofanzivne igre obe ekipe ova utakmica ipak završiti minimalnim brojem golova, a da će kao uspešnija ekipa možda u poslednjim minutima ili pak nakon produžetaka ili penala ipak izaći srpski predstavnik.

0-2 @1,55 (2 ili manje golova na utakmici)


21:00 Crvena Zvezda (Srbija) – Krasnodar (Rusija)

(prva utakmica: Krasnodar – Crvena Zvezda – 3:2)

U odnosu na susret Partizana i Videotona, utakmica između Krasnodra i Crvene Zvezde bila je izuzetno zanimljiva za gledanje gde smo imali priliku da vidimo čak 5 golova iako je bilo prilika za mnogo više. Krasnodar je od početka utakmice bio dosta bolji, naravno očekivano, ali kako je vreme odmicali i kako je prednost ruskog predstavnika povećana na 2:0 došlo je do prevelikog opuštanja pa su “crveno-beli“ uspeli da smanje zaostatak. Nakon toga usledio je po 1 gol sa obe strane, a desile su se i 2 sporne situacije gde Krasnodaru nije priznat čist gol gde je lopta bar za pola metra prošla liniju, ali se to ipak vratilo 20-ak minuta ranije kada su “Bikovi“ postigli neregularan pogodak nakon izlaska lopte sa terena. Svakako da po svemu prikazanom obe ekipe mogu da se odlično pokažu i u Beogradu, gde će naravno mnogo lakši postao imati ekipa Krasnodara kojoj igra sve osim poraza. Mislimo da Crvena Zvezda svakako može da dođe do pogotka, ali kvalitet Krasnodara svakako treba da se pokaže te da nerešenim rezultatom, koji je najrealniji rezultat, izbace srpskog predstavnika.

P/K X @1,80 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


21:00 Hajduk Split (Hrvatska) – Everton (Engleska)

(prva utakmica: Everton – Hajduk Split – 2:0)

Everton je na svom terenu rutinski došao do pobede gde su praktično sve rešili već tokom prvog dela, a ipak, sudeći po igri Hajduka, dosta su se opustili tokom drugih 45 minuta te su bez velikih problema mogli i da prime 1 pogodak. Na revanš susretu svakako da Hajduk nema šta da izgubi, a ofanzivnom igrom može da dobije dosta toga, posebno zbog činjenice da će trener Evertona najverovatnije mešati sastav zbog dosta teške utakmice sa Čelsijem u Premijer Ligi koja ih očekuje za samo 3 dana. Kao što smo rekli, Hajduk će morati da krene na sve ili ništa, a s’ obzirom da napad dosta dobro funkcioniše kada se igra pred svojim navijačima (dali su gol na svakoj od poslednjih 11 utakmica kod kuće) svakako da je postizanje pogotka realan scenario.

DA1 @1,40 (domaćin postiže gol)


Svi tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice MaxBet


Svaki predlog predstavlja lično mišljenje urednika i šanse za prolazak nisu 100% sigurne. Ukoliko prepišete to radite na sopstvenu odgovornost, a mi Vam želimo svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje