petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: Najave utakmica 1. kola u grupi G (sreda)

U sredu se igraju mečevi E,F,G i H grupe u Ligi šampiona, kojim se kompletira prvo kolo najkvalitetnijeg klupskog fudbalskog takmičenje na svetu, a mi ćemo pokušati da vam ukratko najavimo mečeve grupe G i da predložimo neke kladioničarske igre:


20:45 Porto – Bešiktaš

Na stadionu Dragao u Portu, svoj meč odigraće domaćin Porto i turski šampion Bešiktaš koji ove godine ima velike ambicije kada je reč o ovom takmičenju.

Porto je u novu sezonu ušao sa novim trenerom, proslavljenim portugalskim reprezentativcem, Serhiom Konseisaom, koji je prošle sezone preporodio ekipu Nanta i uspeo da ih dovede nadomak plasmana u evrokupove od mesta koje ih je vodilo u niži rang takmičenja. U novu sezonu ekipa Porta ušla je sa maksimalnim učinkom od 5 pobede, a još uvek nisu primili nijedan pogodak u Ligi, gol razlika 12:0. Što se tiče promena u timu, od bitnijih odlazaka treba napomenuti prelazak napadača i prvog strelac tima prošle sezone, Andre Silve u Milan, dok su Ruben Neves (vezni igrač) i Boly (defanzivac) prešli na pozajmice u Vulverhempton.

Što se tiče dolazaka tu je pre svega bilo povratka igrača sa pozajmica koji su bili u drugim klubovima, kao što su Aboubakar, Rikardo Pereira, Marega, Hernani, Sergio Oliveira. Ekipa koja se očekuje za meč sa Bešiktašom je: Iker Kasiljas, Aleks Teljes, Ivan Markano, Felipe, Rikardo Pereira, Oliver Tores, Danilo Pereira, Herera, Brahimi, Aboubakar, Marega.

Porto nema izostanaka za ovaj meč.

Ekipa Bešiktaša je dve godine za redom uspela da osvoje tursko prvenstvo, sada želi da napravi i korak dalje u ovogodišnjem takmičenju najboljih evropskih ekipa. Prošle sezone su u Ligi šampiona ostvarili skor 1-4-1 u grupi sa Benfikom, Napolijem i Dinamo Kijevom. Novo prvenstvo Turske, počeli su skorom 3-1-0 uz gol razliku 7:3. U odnosu na prošlogodišnji tim, Bešiktaš su napustili štoper Marselo (32/3) koji je otišao u Lion, spoljni igrač Bek (17/0) otišao je u Študgart, drugi strelac tima Vinsent Aboubakar (27/12) vratio se upravo u ekipu Porta iz koje je bio na pozajmici. Što se tiče pojačanja golman Bojko stigao je iz redova Malage, Geri Medel iz Intera pojačao je defanzivnu liniju, kao i još jedan igrač Intera, Erkin, dok je iz Real Madrida stigao reprezentativac Portugala, Pepe. Gokhan Tore stigao je iz redova Vest Hema i pojačaće vezni red tima, isto kao i igrač Sanderlenda , Džermejn Lens. Napad je pojačao nekadašnji španski reprezentativac Alvaro Negredo koji stiže iz redova Valensije.

Izostanci u timu Bešiktaša: Bojko (golman), Gokhan Gonul (prošle sezone standardni desni bek), Nukan (pojačanje iz Lajpciga) i Gokhan Tore (pojačanje iz Vest Hema).

Tim koji bi trebalo da startuje u ovom meču trebalo bi da čine: Fabri, Tošić, Pepe, Erkin, Ojakup, Rikardo Kvarežma, Hačison, Arslan, Taliska, Babel(Tosun), Negredo

Ovi timovi odigrali su 4 međusobna meča (u sezonama 2006/07 i 2009/10), tri meča dobio je Porto, dok je jednom bilo nerešeno.

Porto uvek igra odlično na svom terenu u evrokupovima, tako da će pokušati da se nametne i u ovom meču, Bešiktaš vidi svoju šansu ali bi se svakako zadovoljio i jednim bodom, a po prikazanoj igri u dosadašnjem toku sezonu, odbrane oba tima funkcionišu zaista dobro, tako da nas očekuje neizvestan meč do samog kraja.

PREDLOG za klađenje: 1P0-1 (od 0 do 1 gol u prvom poluvremenu) (kvota 1,40)


20:45 Lajpcig vs Monako

Debitant u ovom takmičenju ekipa Lajpciga dugo nije znala da li će rezultat do koga su došli na terenu moći da naplate igrama u Ligi šampiona, jer imaju istog generalnog sponzora kao i ekipa Salzburga, a po pravilima UEFA nije moguće da dva klupa istog vlasnika igraju ovo takmičenje, napravljen je ustupak, pa ćemo jednu od najmlađih ekipa gledati u borbi sa ostalim velikanima. Lajpcig je prošlogodišnju Bundesligu završio na drugom mestu iza Bajern Minhena, sa skorom 20-7-7, a u novu sezonu ušli su sa dve pobede i jednim porazom (od Šalkea u prvom kolu). Promena u timu nije bilo puno, može se čak reći da su svi nosioci igre i dalje tu, od odalazaka treba napomenuti veznog igrača Olivera Burkea (25/1/2) koji je otišao u VBA, kao i napadača Selkea (21/4/1) koji je pojačao Hertu. Što se tiče pojačanja, vezni red pojačan je dolaskom Kampla iz Bajer Leverkuzena, dok je su u napadu stigli Bruma iz Galatasaraja i Augustin iz mladog tima PSŽ-a. Očekivana postava Lajpciga za večerašnji meč: Gulacsi, Orban, Upamecano, Klossterman, Halstenberg, Sabitzer,Deme, Laimer, Forsberg, Verner, Bruma. 

Što se tiče izostanaka, najverovatnije neće igrati vezni igrač Nabi Keita (31/8/7 prošle sezone) zbog povrede, koji je inače već ugovori transfer u Liverpul na leto 2018-te godine.

Ekipa Monaka, može se reći iznenađujućeg šampiona Francuske od prošle godine, doživela je mnogo promena u timu, ali je sve do 5.kola igrala izuzetno da bi sada doživeli neugodan poraz od Nice 4:0, tako da sada imaju skor 4-0-1. Što se tiče promena u timu otišli su Benjamin Mendy koji je pojačao redove Mančester Sitija i tako postao jedan od najskupljih defanzivaca u istoriji, on je na pozicij levog beka odigrao 25 mečeva uz 5 asistencije.  Ostatak odbrane koju su činili  Jeremson, Sidibe i Glik ostao je nepromenjen. Vezni red slabiji je za defanzivnog veznog igrača Tiemoue Bakajoka koji je prešao u Čelzi, bio je važan šraf tima u defanzivnom delu ispred odbrane, odigrao je 32 meča, postigao 2 gola uz 1 asistenciju. U timu nije više ni Nabil Dirar, desnokrilni vezni igrač koji je imao učinak od 18 mečeva, 1 gola i 3 asistencije (na čak 10 od 18 mečeva ušao je sa klupe). Dva igrača koji su bili standardni u ofanzivnom delu tima takođe su napustila ekipu, to su Bernardo Silva (37/ 8 golova /9 asistencija-drugi asistent tima) koji je prešao u Mančester Siti i napadača Veleri German (36/ 10 golova /3 asistencije – drugi strelac tima).Na planu pojačanja Monako je nastavio sa svojom filozofijom dovođenja mladih i talentovanih igrača, ali dokazanih na nekom drugom nivou takmičenja. Na golu će konkurenciju Subašić imati u golmanu Švajcarske reprezentacije, Dijegu Benalju, odbrana je pojačana sa desnim bekom iz Liona, Žordi Gasparom i štoperom iz Fejnorda, Terencom Kongolom (23/1/0), mesto defanzivnog veznog fudbalera pojačao je igrač Zulte Varegema, Soualiho Meite (40/1/0). Dok bi u organizaciji igre trebalo da pomogne bivši igrač Anderlehta  i drugi strelac i asistent ovog tima prošle sezone, Tilemans (37 utakmica/13 golova i 12 asistencija). Desnokrilna pozicija pojačana je igračem iz škole slavne Barselone, mladim Jordi Mboulom, koji iako ima samo 18 godina, privlači već veliku pažnju zbog svog talenta. Pred sam kraj prelaznog roka iz Intera je stigao Stevan Jovetić, dok je iz Lacija doveden Balde Keita, takođe Rašid Gezal je pojačao konkurenciju na krilnim pozicijama. Sa pozajmica su vraćeni neki igrači koji bi mogli da imaju šansu za dokazivanje, poput Ronija Lopeza iz Lila, Alana Saint Makisma iz Sošoa koji su tokom priprema imali bitnu minutažu u timu, kao i Adama Traorea iz Rio Avea.

U današnjem meču neće biti Lemara (5/0) koji je povređen.

Neiskustvo igrača Lajpciga, ali uigranost tog tim i spremnost da se uvek igra ofanzivno i tim Monaka koji jednostavno ne ume da igra neefikasne mečeve, garantuju interesantan meč gde ćemo videti puno šansi, a nadamo se i golova.

PREDLOG za klađenje: GG&3+ (oba tima postižu po gol uz tri i više gola na meču) (kvota 1,80)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje