četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Linet i Sabalenka u polufinalu Australijan opena

Poznat je i drugi polufinalni par na ženskom delu turnira u Australijan openu. Za plasman u veliko finale boriće se Poljakinja Magda Linet i Beloruskinja Arina Sabalenka.

Prva je do plasmana u polufinale stigla iskusna Magda Linet koja je savladala Čehinju Karolinu Pliškovu. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 7:5. Iskusna Poljakinja je i danas pokazala izvrstan tenis i pokazala svima da sve ove pobede nisu puka slučajnost. Ključ meča bili su ključni poeni koje je po pravilu ona dobijala.

U poslednjem četvrtfinalnom duelu Arina Sabalenka je savladala Hrvaticu Donu Vekić. Borba je trajala sat vremena i 51 minut, a Sabalenka je slavila sa 2:1, po setovima 6:3 6:2.

Na prvi pogled izgleda kao veoma laka pobede, ali sve je bila samo ne laka. Bio je to jako iscrpljujuć meč sa gemovima koji su trajali po 7-8 minuta. Viđeno je ukupno 27 brejk lopti i u takvim okolnostima bolje se snašla Sabalenka koja je svoje prilike znala da iskoristi.

Linet i Sabalenka su do sada dva puta odmeravale snage i oba puta je slavila Sabalenka. Prvi polufinalni par čine Elena Ribakina i Viktorija Azarenka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje