subota, 11. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ling-Long: Voždovac dočekuje Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 16:05 gostuju Voždovcu na ,,Krovu” u okviru 27. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su u prethodnom meču ubedljivo savladali na stadionu ,,Rajko Mitić” ekipu Mačve sa 4:0.

MEĐUSOBNI DUELI

Do sada smo odigrali 22 prvenstvene utakmice protiv ekipe Voždovca, a imamo i odličan skor. Ukupno 18 pobede od prvog odigranog meča 22. februara 1950. godine u kojem smo trijumfovali rezultatom 6:0. Jednom smo odigrali nerešeno, dok su četiri puta „zmajevi“ trijumfovali, uz gol razliku 51:16 u korist Crvene zvezde. Naš tim nije izgubio meč protiv Voždovca kao domaćin, dok smo u gostima zabeležili osam pobeda i tri poraza. Osim prvenstvenih utakmice, zanimljivost je da se nikad nismo sastali u kupu, a odigrali smo i šest prijateljskih utakmica. Od toga trijumfovali smo u pet, a savladani smo samo jednom, uz gol razliku 27:5. Najubedljivija pobeda Zvezde desila se 24.10.1951. godine kada smo savladali Voždovac u prijateljskom meču 11:1.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković, u osmom kolu ovosezonske Superlige Srbije prvi put se sastao sa “zmajevima” i ostvaro trijumf rezultatom 6:0. Za Crvenu zvezdu tada su golove postigli Milan Pavkov, Mirko Ivanić, Veljko Nikolić, Željko Gavrić, a Dijego Falćineli je “tresao” mrežu dva puta.

BUDITE UZ ZVEZDU

Nažalost, zbog epidemiološke situacije u Srbiji, prisustvo publike na stadionima još uvek nije dozvoljeno. Direktan prenos utakmice 27. kola, između Voždovca i Crvene zvezde, možete da pratite na kanalu Arenasport 1 sa početkom u 16:05. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše momke i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakoj utakmici, iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter nalogu našeg kluba.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda je nepobediva ove sezone u Superligi Srbije i sa 74 osvojenih bodova nalazi se na prvom mestu nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića su ostvarili 24 pobede i dva remija, uz gol razliku 70:10. Poslednju utakmicu u šampionatu odigrali su  na našem stadionu ,,Rajko Mitić” protiv Mačve iz Šapca, i ubedljivo su slavili u tom duelu sa 4:0.

Voždovac se nalazi na 11. mestu sa 33 bodova. U dosadašnjem delu sezone ostvarili su devet pobeda uz šest remija i 11 poraza uz gol razliku 37:40. Poslednji meč u Superligi Srbije odigrali su protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca u gostima, a utakmica je završena pobedom Metalca rezultatom 2:1.

REČI DEJANA STANKOVIĆA

– Momci će odraditi jedan trening na veštačkoj travi, ništa specijalno taj jedan trening ne može da promeni, cilj nam je da osete podlogu i brzinu lopte, posle toga ćemo videti da li će to izgledati lepo ili ružno. Opet su „samo“ tri boda u igru, ako to bude i lepo i ružno nama je isti cilj, kao i u svim utakmicama do sada i da razmišljamo dalje – istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Na golu je iskusni čuvar mreže Miloje Preković. Bekovski tandem čine bivši igrač Crvene zvezde Stefan Hajdin i reprezentativac Litvanije Justas Lasickas. Na poziciji stopera najredovniji su Aleksandar Bogdanović i Marko Gajić. Ključevi veznog reda su mladi Edin Ajdinović koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, Stefan Purtić i kapiten Jovan Nišić, koji je i najbolji strelac ekipe sa pet pogodaka. Po krilima igraju momak rođen 2003. godine Luka Cvetićanin i povratnik Lazar Arsić koji se ove zime stigao iz Seula. U vrhu napada je Dragan Stoisavljević takođe igrač rođen 2003. godine, on je prošle sezone debitovao baš protiv crveno-belih. Ove sezone postigao je tri gola na deset utakmica. Tu su i iskusni Aleksandar Stanisavljević koji je došao iz redova kazastanskog Kaisara i  Nemanja Milojević sin bivšeg stratega Crvene zvezde Vladana Milojevića.

SUDIJA MEČA

Glavni arbitar na utakmici 27. kola Superlige Srbije između Voždovca i Crvene zvezde biće Dragan Čolović. Pored aut linija pomagaće mu Milan Pašajlić i Marko Dimitrijević.


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje