sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Lopes najavio kraj karijere

Španski teniser Felisijano Lopes najavio je kraj profesionalne karijere ove sezone. Iskusni Španac je izjavio da će nastupiti na nekoliko turnira, ali da neće igrati tokom cele godine.

Povodom ove odluke Lopes se obratio fanovima preko društvenih mreža:

Dragi prijatelji. Došlo je vreme da podelim sa vama nešto što većina sportista misli da nikada neće doći. Posle više od 20 godina takmičenja, odlučio sam da stavim tačku na ono što je jednog dana počelo kao iluzija i na kraju postao najlepši i najuzbudljiviji posao na svetu„.

Lopes je jedan od najstarijih aktivnih igrača na ATP turu, a konkretno ovo će mu biti 25. sezona. U svojoj bogatoj karijeri imao je uspona i padova, a može se pohvaliti da je osvojio sedam ATP titula u singl konkurenciji i šest titula u dubl konkurenciji. Najveći uspeh u karijeri Lopesa je osvajanje Rolan Garosa 2016. godine u paru sa sunarodnikom Markom Lopesom.

Kada je igranje za nacionalni tim u pitanju Lopes je osvojio Dejvis Kup pet puta. Pored igračkih kvaliteta Lopes je pokazao da ima šlifa i za organizovanje velikih turnira. Postao je direktor masters turnira u Madridu i tu funkciju uspešno obavlja od 2019. godine.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje