subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Loša sreća u Dohi, Kinezi prošli bez borbe

Aleksandar Karakašević i Izabela Lupulesku okončali su nastup na WTT Star Contender turniru u Dohi. U četvrtfinalu trebali su da odmere snage sa parom iz Kineskog Tajpeha, ali su rivali prošli dalje bez borbe.

foto: ITTF

Nažalost, jedan od najboljih evropskih miks dublova nije uspeo da ode korak dalje u odnosu na prethodni turnir u Dohi.

Srpski duo tada je zaustavljen u četvrtfinalu, a prepreka su ovog puta bili zdravstveni problemi Karakaševića zbog kojih nije bio u mogućnosti da sa Lupulesku izađe na crtu paru iz Kineskog Tajpeha, Čeng i Lin, inače šampionima Contender turnira koji je okončan pre nekoliko dana.

Ranije su naši predstavnici u osmini finala igrali protiv beloruskog para Kanin/Trigolos. Nije bilo lako, pobednik je rešen u petom setu, ali je dvojac iz Srbije baš tada prikazao kvalitetniju igru i rešio meč u svoju korist (8:11, 11:7, 11:9, 8:11, 11:4).

Dva meča, nula poena

Aleksandar Karakašević i Lubomir Pistej iz Slovačke u muškom dublu bez borbe su se plasirali u četvrtfinale a protivnici su trebali da im budu Lim i Jang iz Južne Koreje.

Međutim, i četvrtfinalni meč je rešen službenim rezultatom, ali u korist protivnika Junga i Lija, takođe Južnokoreanaca.

Umalo glavni žreb

Karakašević i Lupulesku prikazali su bolje izdanje u pojedinačnom delu turnira, ako uporedimo Contender od pre par dana. Prva preliminarna runda bila je uspešna za iskusnog asa iz Srbije, a pobeđen je Alkadravi iz Saudijske Arabije sa 3:1. Ipak, eliminacija Karakaševića usledila je u drugoj rundi kada je bolji od njega bio Brazilac Monteiro, istim rezultatom.

Kada je u pitanju Izabela Lupulesku, nju je praktično poen delio od glavnog žreba turnira, satkanog od uglavnom najboljih svetskih igračica.

Prvo je uspela da bez izgubljenog seta nadvisi Ho Tin-Tin iz Engleske, da bi u drugoj rundi odigrala sjajno protiv Kukulkove iz Slovačke i eliminisala je sa 3:1. Usledio je odlučujući susret protiv Kalberg iz Švedske. Ovo je bila velika prilika za Izabelu, peti set i te kako je potrajao, ali je trunku više sreće imala Šveđanka koja odlučujući deo igre osvaja sa 14:12.

Lupulesku i Šurjan jure vizu

Pojedinačne kvalifikacije za Olimpijske igre počinju 14. marta u Dohi. Borbu za Tokio vodiće Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan. O tom turniru naše čitaoce detaljnije ćemo upoznati u nekom od sledećih tekstova.


Izvor: Stoni tenis org

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje