petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Loše vesti iz Zadra, zaraženi Ćorić i Đokovićev kondicioni trener

Otkazivanje finalnog meča Adrija Tura u Zadru bilo je veliko iznenađenje. Grigor Dimitrov je objavio da je pozitivan na koronavirus i organizatori su uradili ono što se od njih očekivalo i otkazali finale. Ipak, „slučaj“ Dimitrov je sa sobom doneo neke posledice, jer je bio u kontaktu sa svim igračima koji su igrali na turniru u Zadru, ali i u Beogradu.

Iste večeri testirane su 22 osobe koje su bile u neposrednom kontaktu za Dimitrovim, a rezultat je 19 osoba negativno, dok su tri osobe bile pozitivne. Među zaraženima su hrvatski teniser Borna Ćorić, kondicioni trener Novaka Đokovića Marko Paniki i trener Grigora Dimitrova Kristijan Groh.

Sva trojica će ostati u samoizolaciji u Zadru i pratiće sve dalje upute i preporuke od nadležnih zdravstvenih institucija. Ponovni test uradiće za pet dana, posle čega će doneti dalje odluke. Ukoliko test bude negativan, moći će da idu kući, ako bude pozitivan ponašaće se u skladu sa preporukama nadležnih. Svi ostali, uključujući i članove Novakovog tima i tenisere, kao što su Zverev i Čilić, su negativni i mogu kućama. Uz obavezan period samoizolacije„.

Mnogi se pitaju da li je i Novak Đoković zaražen. Prema navodima, Đoković ne oseća nikakve simptome, a u ponedeljak se vraća u Beograd gde će biti testiran.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje