utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Luis Enrique (Španija) poziva na oprez protiv reprezentacije sa juga Srbije

Selektor Španije – Luis Enrike pozvao je svoje igrače da ne računaju tabelu, već da se usredsrede na svoje performanse na terenu i pokušaju da osvoje tri boda prilikom gostovanja na jugu Srbije -Kosovu i Metohiji u ključnoj utakmici grupe B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Španija vodi na tabeli sa 10 bodova iz 5 utakmica i ima bod više od druge Švedske , koja ima dve utakmice manje. Samo se prva od svake od 10 grupa kvalifikuje direktno za Svetsko prvenstvo 2022. godine, a ova druga će igrati baraže.

Švedska je postala favorit grupe nakon prve pobede nad Španijom u poslednjih 28 godina u svetskim kvalifikacijama prošle sedmice. Međutim, Luis Enrikue veruje da će njegov tim uspeti da se izbori sa napetošću.

Ne treba da pravimo kalkulacije, već da se fokusiramo na stvari koje su u našim rukama. Naš cilj je da pobedimo danas. Samo na ovaj način ćemo izvršiti pritisak na Švedsku na tabeli„, rekao je Enrike pred meč u Prištini.

Španci su spremni za neprijateljski doček na stadionu Fadil Vokri, pošto je Španija bila jedna od zemalja koja nije priznala autnomnu pokraijnu Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu nakon otcepljenja zemlje od Srbije 2008. godine.

Što se tiče politike, mi stojimo po strani. Mene zanima samo ono što se dešava na terenu. Domaćini će imati podršku svojih navijača. Njihov tim igra dobar fudbal i zaslužuje više bodova od onih na tabeli„, rekao je Luis Enrikue.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje