petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Makedonija imenovala novog selektora

Aleksandar Jončevski novi je selektor makedonske košarkaške reprezentacije, odlučilo je danas rukovodstvo Košarkaške federacije Makedonije (KFSM). Kako je saopšteno, 41-godišnji Jončevski je dugi niz godina deo stručnog štaba reprezentacije, a na mesto selektora A tima dolazi kao pomoćni trener u stručnom štabu, koji je do juče vodio Dragan Bajić.

Srpski trener i KFSM su se dogovorili da prekinu saradnju, a kao razlog je navedeno da Bajić iz “opravdanih razloga, odnsno zdravstvenih problema sa kojima se suočava u poslednje vreme više nije u mogućnosti da u potpunosti odgovori obavezama koje nosi rad u seniorskoj reprezentaciji”.

Novi selektor košarkaša Makedonije Aleksandar Jončevski je prvi put bio pomoćnik u reprezentaciji Marjana Lazovskog (2012) u olimpijskom kvalifikacijama koje su održane u Venecueli, zatim je asistirao je Marjanu Srbinoskom na Evrobasketu 2015. u Hrvatskoj, a prethodno je bio i u timu saradnika selektora Jordanča Davitkova.

U radu sa najboljom selekcijom Jončevskom će pomagati Nikola Vasilev, aktuelni trener muške selekcije “U20”, Nikola Velev, koji je pomoćni trener u muškoj selekciji “U18”, kao i Sašo Pečev, koji će zadužen za kondiciju košarkaša.

Kako ističe KFSM, prvi izazov novog selektora i njegovih saradnika biće krajem avgusta, na startu drugog kola pretkvalifikacija za Evrobasket 2025. godine.

Konkretno, gostovanje Danskoj 25. avgusta, i meč protiv Slovačke, koji će naši najbolji košarkaši odigrati 28. avgusta u Skoplju”, navodi se u saopštenju.


Izvor: MaxbetSport

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje