subota, 27. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

Malaga angažovala veterana

Fudbalski klub Malaga dovela je danas argentinskog defanzivca Martina Demikelisa, koji je nedavno otpušten iz Espanjola. On će za Malagu igrati do kraja sezone.

Demikelis u dresu Malage

Ovaj fudbaler je kroz svoju bogatu karijeru igrao za mnoge poznate klubove i osvojio značajne trofeje,od kojih su najznačajnije titule prvaka Engleske,Nemačke i Argentine. Njegova karijera počinje u malom klubu Renato Caserini odakle davne 1997.godine prelazi u slavnu Rivel Platu sa kojom je osvojio 4 titule(99,00,02,03),zatim prelazi 2003.godine u Bajern Minhen za koji je odigrao 259 utakmica,postigao 15 golova i 11 asistencija. Sledeća destinacija je Malaga 2011-te godine,koja ga je kupila od Bajerna za 3 miliona evra,za svoj sadašnji klub je odigrao 103 meča i postigao 10 golova.Po isteku ugovora sa Malagom, potpisuje ga Atletko Madrid ali ga posle samo dva meseca prodaje Mančester Sitiju za 5 miliona evra,za ovaj engleski klub Demikelis je odigrao 106 utakmica,postigao 2 gola i okitio se titulom prvaka Engleske,uz to osvojio je i dva kupa Engleske.

Avgusta 2016. po isteku ugovora sa slavnim engleskim timom, potpisao je za Espanjol ali je u njemu ove sezone odigrao svega 2 utakmice (ukupno 98 minuta). Za reprezentaciju Argentine odigrao je 50 utakmica i postigao 2 gola.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje