Fudbalski klub Mančester Siti objavio je danas da je potpisao ugvore o poslovnoj saradnji sa klubovima Atletico Torque, članom druge lige Urugvaja i ekipom Atletico Venezuela koja se takmiči u prvoj ligi Venecuele.

Atletico Torque je član osnovan 2007.godine, a u poslednje dve sezone, ulazio je u top šest timova ove lige. U poslednje vreme postoje uglaganja u klub koja mogu da dovedu do njegovog daljeg razvoja. Predsednik kluba je Luis Bruno, dugo godina član uprave urugvajskog prvoligaša Nacional. Ugovor između Sitija i ovog tima sadrži obavezu ulaganja u klupsku infrastruktur, obuku trenera i rukovodstva kluba, ulaganje u mlade igrače i seniorski tim.

Siti je takođe potpisao ugovor sa prvoligašem iz Venecuele, ekipom Atletico Venezuela, po kom će skauti ova dva tima razmenjivati podatke do kojih su došli u svom radu, uz to saradnja obuhvata i obuku trenera u Mančesteru.

Jedan od glavnih ljudi zaduženih za ove projkte u timu Mančester Sitija, Ferran Soriano je rekao: ,, Zadovoljni smo što smo uspeli da podignemo naše prisustvo u drugim delovima sveta. Investicije u CA Torque omogućava nam da razvijamo našu mrežu u Urugvaju i da razvijamo lokalne talente iz Južne Amerike. Uz to olakšaće i rad naše skauting službe u Južnoj Americi. Takođe sam jako zadovoljan našim partnerstvom sa Atletico Venecuelom, koja će koristiti i jednom i drugom klubu. Saradnja će nam omogućiti da razmenimo znanja, dostignuća i nove ideje, a mi ćemo takođe ovim poslom razivit našu skauting službu na Južnoameričkom kontinentu.“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.