ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Marketa Vondrušova – Ons Žaber – Najava finala Vimbldona

Došli smo i do samog kraja Vimbldona. Subota je dan kada je na programu žensko finale, a nakon toga igraju muškarci u dublu.

U velikom finalu snage će odmeriti Čehinja Marketa Vondrušova i Tunižanka Ons Žaber. Kladionice vide Žaber kao jasnog favorita sa kvotom 1,45 dok je margina za gemove postavljena na 22,5.

Ženskim tenisom dominiraju Iga Švjontek i Arina Sabelenka, a pored njih dve veliki favorit je bila i Elena Ribakina koja je branila titulu. Dve od pomenute tri teniserke upravo je Žaber izbacila pa je logično da je favorit.

U ovakvim mečevima Žaber ima više iskustva, jer je već dva puta igrala finale grend slema. Prošle godine je igrala finala na Vimbldonu i US Openu gde su je pobedile Ribakina i Švjontek. Tunižanka igra sjajno i puna je samopouzdanja. Ono što je najbitnije igra pametan tenis. Ne svodi se sve na snagu i šamaranje loptice iz sve snage. Pametno igra Tunižanka i taktički maestralno koristi mane kod protivnice. Kod Vondrušove je to svakako kretanje, te verujemo da ćemo videti dosta relija.

Vondrušova sa druge strane ima samo jednu titulu u karijeri koju je osvojila sada već davne 2017. godine. Tu je ona, bljesne sa vremena na vreme, ali u globali ne napravi ništa specijalno kada su titule u pitanju. Skor u finalima samo 1-4. Igranje pod pritiskom joj je veliki problem. Mečevi protiv Pegule i Svitoline su to pokazali. Na njenu sreću pomenute protivnice imaju sličan problem pa se desilo da Vondrušova to dobije. Naravno, zasluženo je dobijala, ali opet kada igrate protiv protivnice koja zna da iskoristi vaše padove onda ste u problemu.

Iz svega ovoga se može zaključiti da favorizujemo Žaber. Ovo je istorijska šansa za nju, jer joj sada na putu ne stoji igračica koja je osvajala grend slem. Ima sve u svojoj igri, verujemo da će publika biti na njenoj strani i realno je da pobedi. Jedina mana je ova kvota koja nije vredna igranja za jedan finalni meč, ali ako baš želite da bacite opkladu onda preporučujemo pobedu Žaber.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje