petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Majami: Najava muškog finala

Došli smo do samog kraja muškog dela turnira u Majamiju. Poslednji singl meč na Krendon parku odigraće domaći igrač Džon Izner i Nemac Aleksandr Zverev.

Kladionice su za favorita postavile Zvereva, ali to je samo zbog renkniga koji je na strani Zvereva. Po prikazanom, ova kvota uopšte nije realna i mi ćemo to pokušati da iskoristimo.

Govorili smo već o Zverevu i njegovim igrama ove sezone. Ništa to nije specijalno, iako je evo ovde u Majamiju stigao do finala. Po našem mišljenju on u ovom trenutku stagnira i to govore njegovi rezultati. Razlog je prost, on se rastao sa Huanom Karlosom Fererom koji mu je pomogao mnogo u karijeri. Došlo je do nekih razmirica između njih dvojice i Zverev mu je dao otkaz. To je dosta uticalo na njega, jer je sa njim u timu Zverev osvojio dva mastersa što nije mala stvar. Mnogo je napredovao pre svega u kretanju što je bio jedan od problema Zvereva.

Protiv ovakvog Iznera koji nenormalno dobro servira Zverev teško da može išta da uradi. Jednostavno ova podloga apsolutno pogoduje Iznerovom servisu. Loptice imaju nenormalno visok odskok i protivnik ne može da odigra pravilno udarac. Izner u velikoj većini slučajeva dobija kratke lopte koje lagano napada forhendom i rešava poene u svoju korist.

Koliko je Izner moćan na servisu u Majamiju potvrđuje i statistika koja kaže da je do finala odservirao 61 as udarac. Ovaj podatak dovoljno govori koliko ima samopouzdanja, a kada bi se gledao prosek, Izner prosečno odservira 12 aseva po meču što je tri čista gema samo na asove. Ovo su neverovatni podaci koji dovoljno govore koliko je teško igrati protiv njega.

Ovaj meč ne bi trebao da ima mnogo ritma. Obojica imaju vrlo moćne servise tako da će se sve svoditi na to ko će iskoristiti svoje male šanse koje bude imao. Ipak, treba istaći da Zverev voli da igra i kada mu oduzmete ritam onda može da bude u problemu. Izner je igrač koji je navikao na kratke poene, jer se njegova igra zasniva na servisu, a to nije slučaj sa Zverevom. Pokazao je Izner protiv Del Potra da može da bude nezgodan na riternu ako mu se da šansa. U nekim eventualnom taj brejkovima Izner je tu automatski u prednosti, jer se tu oseća kao riba u vodi iz razloga što je u karijeri odigrao mnogo više taj brejkova od Zvereva.

Kladionice su po našem mišljenju malo potcenile Iznera. Treba istaći i činjenicu da Izner igra jako dobro u Americi. On je do sada u karijeri osvojio 12 titula i svih 12 su sa turnira koji su igrani u Americi. Do sada u karijeri nema ni jedan masters, a možda je ovaj džin iz Amerike zaslužio barem jedan takav trofej.

Predlog: Kontra hendikep na Iznera 1,5 1,90

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje